Danke ohranile upe za Slovenijo, Hrvaška še naprej odlično

Srbija je odigrala drugo tekmo v dveh dneh in to so Madžarke s pridom izkoristile ter visoko zmagale. Hrvaška še naprej navdušuje, tokrat je padla Nizozemska. Slovenke so žal visoko izgubile z Francozinjami, Danska pa je visoko premagala Črno goro in ohranila upe o napredovanju za Slovenke.


Srbija je zaradi prestavljene tekme odigrala že drugo tekmo v dveh dneh in visoko izgubila z Madžarkami. Srbkinje so zaostajale praktično celotno tekmo, edino vodstvo na tekmi so imele pri rezultatu 1-0. Madžarke so hitro dotolkle utrujene Srbkinje in že ob polčasu vodile z 9 goli razlike(11-20). V drugem delu so vodile že za 16, na koncu pa tekmo dobile z 12 goli razlike(26-38). Za Srbijo je bila najbolj učinkovita Sanja Radosavljević z 5 goli, za Madžarke pa je Sandra Szollosi Zacsik dosegla 10 golov.

Hrvaticam gre tokrat odlično in dosegle so že drugo zmago na prvenstvu. Resda so tudi Nizozemke odigrale že drugo tekmo v dveh dneh, a to ne naredi uspeha Hrvatic nič manj izjemnega. Tekmo so precej bolje odprle in vodile do rezultata 11-10, potem pa so Nizozemke z nekaj hitrimi goli prešle v vodstvo in polčas zaključile s prednostjo 13-14. Prvo polovico drugega dela je Nizozemska držala vodstvo, to jim je uspevalo vse do rezultata 23-24, potem pa so Hrvatice naredile serijo 4-1 in tekmo dobile z 27-25. Za Hrvaško je bila strelsko najbolj učinkovita Larissa Kalaus, ki je zabila 9 golov. Pri Nizozemkah pa sta jih po 5 dali Lois Abbingh in Kelly Dulfer.

Danska je podaljšala upe na napredovanje v naslednji krog za naše rokometašice. Slovenke bodo v zadnjem krogu z morebitno zmago nad Črno goro lahko napredovale. Danke so vodile že praktično skozi celoten prvi polčas, razen na začetku. V drugem delu so samo še nadgradile prednost in zasluženo slavile z 19-28. Za Črno goro sta Jovanka Radičević in Ema Ramusović dosegli 4 gole, za Dansko pa so 4 dosegle Larke Pedersen, Mia Bidstrup in Trine Ostergaard.

REZULTATI EP 4 TEKMOVALNI DAN:

Srbija : Madžarska 26:38(11:20)

Slovenija : Francija 17:27(6:12)

Hrvaška : Nizozemska 27:25(13:14)

Črna gora : Danska 19:28(11:13)

FOTO: Jure Erzen/Kolektiff

Komentarji