Debi Čotarja s porazom, debi Šimona suveren

V petek in soboto so bili odigrani trije obračuni v 1/16 pokala Slovenije. Zmag so se veselile ekipe Velenja, Ljubljane in Loke.


Prva sta na igrišče v petek stopila dva prvoligaša, RD LL Grosist Slovan in RK Gorenje Velenje. Prve minute obračuna so bile izenačene, v 9. minuti pa so aktualni prvaki uspeli povesti za 4 (4:8). Do konca prvega polčasa so prednost uspeli povišati in na odmor so odšli z rezultatom 12:18. V drugem polčasu niso popuščali, prednost so samo še povečevali in v zadnjo četrtino tekme so vstopili s prednostjo 12 zadetkov. Razlika se do konca tekme ni več spremenila in Ose so se zasluženo uvrstile v naslednji krog tekmovanja, kjer jih čaka Slovenj Gradec 2011.

Za Slovan je 7 golov dosegel Robert Sankovič, za Velenje pa Tilen Sokolič in Matic Verdinek vsak po 5.

V Ljubljani je gostovala Sevnica. Srečanje bi se moralo odigrati v Sevnici, a se ravno prenavlja parket. Tekma je bila izjemno izenačena, nobena ekipa si do 26. minute ni uspela priigrati več kot dveh zadetkov prednosti. Prva je za 2 povedla Ljubljana, ko je zadel Jure Lukman. Nekajkrat so do konca polčasa uspeli povesti za 3, rezultat polčasa pa je bil 15:17. Skozi celotni drugi polčas so domači povečevali prednost, vratar Žiga Rebevšek je v obup spravljal nasprotne rokometaše in zmage so se veselili prvoligaši. Razlika je bila na koncu 8 zadetkov.

Gostom ni pomagali niti 12 golov najboljšega strelca tekme Luke Ciglerja. Za domačine je bil petkrat uspešen Mark Batagelj, v vratih pa je 13 obramb zbral Rebevšek. V 1/8 finala se bodo Ljubljančani pomerili z ekipo Velike Nedelje.

Izenačena je bila tudi sobotna tekma dveh prvoligašev med RD Urbanscape Loka in RD Koper. Prvi so si 2 zadetka prednosti priigrali rokometaši Kopra, a je bil do 20. minute izid znova poravnan. Tudi nadaljevanje polčasa je bilo kvalitetno in z minimalno prednostjo so na odmor odšli Škofjeločani. V drugem polčasu smo bolj ali manj spremljali enako napet obračun. V 49. minuti pa je rdeči karton prejel Koprčan Denis Konjevič. To se je izkazalo za prelomen dogodek, saj so domačini zaigrali bolje, povečevali so prednost in na koncu slavili s 33:27. Nasprotnik v 1/8 finala bo RK Frankstahl Radovljica.

Urban Pipp je za Loko dosegel 10 zadetkov, za Koper sta jih Žiga Zmolnikar in Bor Breznikar dosegla 5.

Foto: RD Urbanscape Loka

Komentarji