Delitev točk med Nizozemsko in Španijo; Francozinjam derbi vodilnih

V skupini II so se danes pomerile Nizozemke s Špankami in Francozinje s Črnogorkami. Nizozemska in Španija sta si razdelili točki in si močno otežili napredovanje. Francija je brez težav odpravila Črno goro. 


Nizozemska – Španija 29:29 (15:17)
Freriks in Smits 6; Valdivia Monserrat in Cabral Barbosa 4

Nizozemske so zaradi suspenza močno pogrešale pomemben člen ekipe Kelly Dulfer. Srečanje so nekoliko bolje odprle Španke. Vodstvo so obdržale celoten prvi polčas.

Na uvodu je bila pri Španiji najbolj razpoložena Alexandrina Cabral Barbosa, pri Nizozemski pa Estavana Polman. V 17. minuti je Španija prišla do najvišjega vodstva (7:13).

Ekipi sta na odmor odšli z izidom 15:17. Španke so s tem izenačile svoj najboljši dosežek, kar se tiče doseženih zadetkov v prvem polčasu na Evropskem prvenstvu.

V 40. minuti so Nizozemke prvič prišle do vodstva (21:20). Sledila je zelo napeta in izenačena končnica tekme. Kazalo je že na zmago Nizozemske, toda 22 sekund do konca srečanja je izenačila Maitane Echeverria.

Ekipi sta se tako razšli z delitvijo točk (29:29). Za Španke je to že 10 remi na Evropskih prvenstvih. Igralka tekme je bila najboljša strelka Nizozemka Merel Freriks.

 

Francija – Črna gora 27:19 (12:9)
Foppa 6, Valentini, Flippes in Kanor 4; Radičević 6, Pavičević 3

Derbi vodilnih ekip skupine so Črnogorke slabo odprle. Prvi gol so dosegle šele v 6. minuti. Francozinje so nadaljevale s prikazovanjem jeklene obrambe na tem prvenstvu.

Rezultat po 14 minutah igre je bil 5:2. Za to je bila najbolj zaslužna Cleopatre Darleux. Takrat je v 8 poskusih zbrala že 6 obramb in bila kar 75% uspešna.

V napadu Francije je bila na začetku najbolj razpoložena Pauletta Foppa. Dosegla je 3 od 7 golov aktualnih olimpijskih prvakinj. 9:4 je bilo najvišje vodstvo prvega polčasa v korist Francozinj. Črnogorke so imele nenavadno velike težave ob igri z igralko več.

Jovanka Radičević je nato prekinila nov 6 minut dolgi strelski post Črne gore. Kar se tiče napada je bila edina razpoložena v svoji ekipi.

Ekipi sta na polčas odšli z rezultatom 12:9. Sledil je nov strelski mrk Črnogork na uvodu v drugi del tekme. Francozinje so v 34. minuti hitro povedle s 16:9. Zdelo se je, da Črnogorke nimajo več pravega odgovora.

Povsem neprepoznavna igra Črne gore je privedla do najvišje prednosti Francozinj (21:11). Po 17 minutah igre v drugem polčasu so črnogorske rokometašice dosegle zgolj 3 zadetke.

Olivier Krumbholz je nato nekoliko zarotiral postavo in ponudil minutažo tistim, ki so igrale manj. Tako so Francozinje pokazale nekaj ranljivosti. Razlika se je prepolovila na 22:17.

Selektor Francije je nato znova posredoval in francoska reprezentanca je ponovno stopila na plin. Vodstvo so varno in zanesljivo pripeljale do konca. Tekma se je končala z rezultatom 27:19. Za najboljšo posameznico obračuna je bila izbrana vratarka Darleux. Zbrala je 12 obramb in bila 41% učinkovita.


Standings provided by Sofascore

Foto: EHF Euro

Komentarji