Derbi kroga v 2. DRL v Modri dvorani

Rokometaši v 2. državni rokometni ligi za moške se po treh tednih vračajo v športne dvorane. Derbi kroga bo v Modri dvorani v Hrpeljah, kjer se bosta pomerila Jadran in Alples.


Alples Železniki odhajajo na vroče gostovanje v Hrpelje k Jadranu. Rokometaši iz Železnikov še niso pokazali prave forme na gostujočem parketu, kjer le redko zmagujejo. Za napredovanje v 1. B ligo pa bodo morali zmagovati tudi v gosteh. Jadran na 5. mestu ima 3 točke manj od Alplesa, vendar tudi tekmo manj. Na Gorenjskem so v jesenskem delu prepričljivo zmagali igralci Alplesa z rezultatom 31:24. Ali bodo tudi tokrat?

Predzadnja Radgona v Radencih gosti vodilno Sevnico. Sevnica je absolutni favorit in vse kaj drugega kot (visoka) zmaga gostov bi bilo veliko presenečenje. V Sevnici je bilo +13. Vprašanje je tudi ali bo prvi strelec lige Matej Rojht dosegel svoje povprečje 10,5 zadetkov na tekmo.

Manjši derbi bo tudi v Ajdovščini, kjer gostujejo igralci Cerkelj, ki na krilih treh zaporednih tekem brez poraza ciljajo tudi na zmago v Ajdovščini. Poleg tega se želijo maščevati za poraz na domačem terenu, kjer je bila boljša Ajdovščina s 30:25. Ajdovščina je izgubila 4 tekme zapovrstjo.

V Logatcu se bosta srečala zadnji Kronos in drugo uvrščeno Pomurje, ki ni več tako suvereno, kot je bilo na začetku prvenstva. Vseeno pa so gostje iz Murske Sobote nesporni favoriti, kljub nekaj poškodbam. Tekma v jesenskem delu se je končala s 37:16. Se pa lahko rokometaši Pomurja spomnijo tekme izpred dveh let, ko bi se z morebitno zmago v Logatcu v zadnjem krogu direktno uvrstili v 1.B ligo (Ajdovščina je nepričakovano izgubila na domačem terenu). Kljub vsemu so v sezoni 2017/18 napredovali, saj je ekipa Jadrana odpovedala sodelovanje v 1.B ligi.

RAZPORED ZA 12. KROG, sobota 07.03.2020:
19:00: RK ARCONT RADGONA – RK SEVNICA
19:00: RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE KOZINA – RD ALPLES ŽELEZNIKI
20:00: RK AJDOVŠČINA – RK CERKLJE
20:35: RK KRONOS – RK POMURJE
RK MOŠKANJCI – GORIŠNICA je prosta

Komentarji