Direktor Gams se opravičuje Celju

V minulih tednih se je na dolgo in na široko pisalo o (lažnih) informacijah o velikih zneskih podjetja Hisense, ki naj bi v velenjski klub RK Gorenje Velenje vložilo 15 milijonov evrov.


Informacije je v veliko medijih zanikal tudi direktor Gorenja Velenja Janez Gams, ki naj bi imel informacije, da so izmišljene informacije prišle iz ust večnega rivala Velenja RK Celja Pivovarne Laško. Direktor Gams je v eni izmed izjav omenil, da so nekateri posamezniki z izmišljenimi informacijami povsem hoteli zasenčiti 4. osvojeni naslov državnih prvakov kluba v Šaleški dolini.

Velenjski klub pa je včeraj na socialnem omrežju Facebook objavil novo izjavo direktorja Janeza Gamsa, v kateri omeni, da je bil v stiku s predsednikom Celja, za svoje navedbe pa je izrazil opravičilo:

“V preteklih tednih so se v določenih medijih pojavile neresnične navedbe o povečanju sponzorskih sredstev s strani generalnega sponzorja RK Gorenje Velenje.

Ker je novica povzročila veliko vzburjenja, škodila ugledu našega generalnega sponzorja in ob koncu sezone preusmerila pozornost od izjemno uspešne sezone naše mlade ekipe, v kateri smo poleg uvrstitev med 4 najboljše ekipe tekmovanja EHF European Cup, četrtič v zgodovini kluba osvoji naslov državnega prvaka Slovenije, smo jo demantirali v več medijih.

Ob preverjanju izvora informacij smo bili s strani oseb, ki so bili vpleteni v poročanje glede te teme, obveščeni, da le-te informacije prihajajo iz vrst RK Celje Pivovarna Laško.

Včeraj (torek) sva s predsednikom RK Celje Pivovarna Laško, g. Jernejem Smislom, opravila daljši pogovor. Na podalgi tega sem spoznal, da navedbe glede izvora lažnih informacij niso točne in navedbe našega vira ne držijo. Poudarjam, da smo izjave podali v dobri veri in v izključni želji po zaščiti interesov RK Gorenje Velenje in družbe Gorenje. Za vznemirjenje, ki jih je ta moja navedba povzročila v RK Celje Pivovarna Laško, se opravičujemo.”

Komentarji