Dobova-Loka: Kaj sta po tekmi povedala Lucian Bura in Matija Vrbinc?

V Dobovi smo spremljali obračun domačih Dobovčanov in gostujočih Škofjeločanov. Gostje so pred tekmo veljali za favorita, a so se domačini predvsem v prvem polčasu odlično upirali. Na odmor so Dobovčani odšli z golom prednosti, a je Loka v drugem polčasu prevzela vajeti in zmagala z rezultatom 27:32.


Zakaj je igra domačinov v drugem polčasu izgledala popolnoma drugače kot v prvem, je pojasnil Lucian Bura, igralec Dobove: “Prvi polčas smo dobro igrali, držali smo obrambo in polčas zaključili z minimalno prednostjo. Nato smo v drugem delu padli v obrambi in zgrešili nekaj lahkih priložnosti. Njihov vratar je zbral 10 obramb in že takoj na začetku so naredili razliko 7:2, ki so jo zadržali do konca.”

9. krog 1. NLB lige:

MRD Dobova : RD Urbanscape Loka 27:32 (17:16)

MRD Dobova: Dular 1, Markušić 5, Rožman, Leben, Kučič 3, Polutnik, Bura 4, Majić, Jazbec, Zavodnik 1, Krnc, Šušnjara, Kunst 5, Sintič 8(3), Hotko, Novak

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 4, Šibanc 4(1), Gartner, Dolenc, Krivic, Jamnik 7(5), Pipp U., Juričan, Bradeško 2, Pipp M. 3, Jesenko 4, Bogdanič-Jenko 4, Plestenjak, Klemenčič 2, Marinović 2

Po tekmi je svoje misli strnil tudi Matija Vrbinc, igralec Urbanscape Loke:“Tekma je bila po pričakovanjih zahtevna, vendar smo na koncu vendarle strli nasprotnika. Po mlačni igri v prvem polčasu, smo v drugem izboljšali svojo obrambo in posledično dosegli nekaj lahkih golov, ki so nam prinesli miren zaključek tekme in zmago.”

V naslednjem krogu Dobovo čaka domača tekma proti Koprčanom, medtem ko Škofjeločani doma gostijo RK Trimo Trebnje. 

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji