Dobova rutinirano preko Maribora

V dvorani Tabor sta se v zadnji redni tekmi 7. kroga Lige NLB pomerila RK Maribor Branik in MRD Dobova. Mariborčani so po vikendu premora v tekmo vstopili bolj spočiti kot Dobovčani. So pa gostje iz Dobove na zadnji tekmi slavili, s tem vknjižili prvo zmago v sezoni in si zagotovo dodatno dvignili samozavest.


In prav tako so gostje tudi vstopili v tekmo. Hitro so namreč prišli na štiri zadetke prednosti (3:7).  A tudi pri tem se še niso ustavili in v prvem delu igri nadzirali potek srečanja nad nemočnimi domačini. Dobovčani so po zadetku Alena Šibanca v 20. minuti vodili že za sedem golov (10:17). V zadnjih desetih minutah pa nismo videli več veliko zadetkov. Nekaj napak na obeh straneh je botrovalo k temu, da je bil v zadnjih 10. minutah rezultat 4:3 oziroma v 30. minuti 14:20. Rokometaši Dobove so v prvem polčasu zagotovo presenetili Mariborčane, ki so pred tekmo sicer o nasprotniku sicer govorili z izbranimi besedami.

Igralci Dobove so z izjemnim ritmom nadaljevali tudi drugi del igre. Razglašene Mariborčane, ki so zapravljali napad za napadom so spravljali v obup. Po zadetku Daria Raguža so v 40. minuti povedli za devet zadetkov (16:25) in s tem razumljivo v minuto odmora prisilili domačega stratega Siniša Markoto.  Tudi do Štajercem ni pomagalo. Sicer si dodatnega zaostanka niso priigrali, niso pa tudi našli pravega recepta kako se približati nocoj zelo razpoloženim rokometašem Dobove. Čeprav so v samem zaključku Mariborčani poizkušali narediti nemogoče tudi z obrambo prek celotnega igrišča Dobovčani niso pustili presenečenja. Tako so tekmo suvereno pripeljali do konca in slavili z 26:34.

Pri domačih je bil z 5 zadetki najučinkovitejši Filip Rakita, pri gostih pa so bili strelsko najuspešnejši Alen Šibanc, Dorian Markušić, Dario Raguž in Marko Sintič  ki so zadeli po šestkrat.

MARIBOR BRANIK : DOBOVA 26:34 (14:20)
Rakita 5, Veselinovič, Golik, Hedl in Žabič 3; Šibanc, Markušić, Raguž in Sintič po 6

,

Standings provided by SofaScore LiveScore

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji