Dobova sezono začenja z zmago

Zadnja tekma prvega kroga je bila odigrana v športni dvorani Dobova. Tamkajšnja ekipa MRD Dobova se je pomerila z ekipo RD Koper. Obe ekipi imata zelo mlado moštvo zato bo na tekmah veliko dokazovanja. Dobovčani hočejo pripraviti čimveč presenečenj, medtem, ko Koprčani stavijo na ekipno igro.


Tekmo so bolje odprli domačini in si do 10. minute tekme že priigrali lepo prednost treh zadetkov (6:3). Tudi gostje so imeli na tej tekmi svoje načrte in so se uspeli do 20. minute nekoliko približati, kar bi lahko pomenilo zanimiv zaključek prvega in začetek drugega polčasa. A zgodba je bila drugačna in Dobovčani so si do odmora priigrali prednost petih zadetkov (17:12), in tako lahko v drugi polčas vstopili nekoliko mirnejši.

Rokometaši Dobove so morda v drugi polčas vstopili nekoliko premirno, kar so Primorci  izkoristili in zaostanek zmanjšali na tri gole (22:19). Domačini so s prednostjo treh zadetkov (27:24) vstopili tudi v zadnjih 10. minut, kar jim ni omogočalo mirnosti. To se je tudi izkazalo, saj so rokometaši Kopra 2 minuti pred koncem prišli le na gol zaostanka (28:27). A so rokometaši Dobove so na krilih domačih navijačev vseeno tekmo do konca pripeljali sebi v prid in zmagali z rezultatom 30:27.

Dobova : Koper 30:27 (17:12)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRD Dobova

Komentarji