Dolenec: “Najpomembnejša stvar je, da vrnemo kult reprezentance”

Slovenija je doslej devetkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila v Franciji 2017, kjer je po zmagi nad Hrvaško osvojila tretje mesto, kar je bila tudi njena druga kolajna na velikih tekmovanjih po srebru na domačem evropskem prvenstvu 2004.


Med največje dosežke zagotovo sodi tudi zaključni turnir v Španiji 2013, ko je po sedmih zmagah v nizu prvi poraz doživela šele v polfinalu proti Španiji, nato pa izgubila tudi tekmo za bronasto odličje proti Hrvaški. V Katarju 2015 je bila osma, v Egiptu 2021 deveta, v Nemčiji 2007 deseta, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na svojem premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa je osvojila 18. mesto.

Kapetan Jure Dolenec je povedal, da so se dogovorili, da vsaj v javnosti ne bodo govorili o ciljih. “Najpomembnejša stvar je, da vrnemo kult reprezentance, da cel januar živimo in delamo za to, da je motivacija maksimalna. Verjamem, da smo v teh devetih, desetih dneh naredili korak naprej, kar se je videlo tudi na tekmah z Madžarsko. Če bomo tako nadaljevali in izžarevali takšno energijo, bo tudi uspeh prišel. Mogoče že zdaj, mogoče na prihodnjih prvenstvih. Moramo pa delovati še naprej tako, kot delujemo na celotnih pripravah.”

Blaž Janc tudi meni, da so prav na zadnjih pripravljalnih obračunih z Madžarsko pokazali nov obraz. “Gremo pa tekmo po tekmo. Lahko naredimo nekaj velikega, a moramo dati svoj maksimum in se boriti do konca, saj ni lahkega tekmeca. Verjamemo pa v dober izid.” 

Komentarji