Dragana Cvijić se vrača v Slovenijo!

Iz ekipe RK Krim Mercator so danes sporočili, da se v naslednji sezoni v klub vrača Dragana Cvijić, ki je v Ljubljani igrala v obdobju med letoma 2009 in 2011. Takrat je ekipo Krima vodila Marta Bon, pomočnik pa je bil zdajšnji trener Uroš Bregar.


Dragana Cvijić je v karieri igrala za mnoge velike klube, med drugim za Budućnost in Vardar. Zadnji dve sezoni pa je preživela v Romuniji pri CSM Bukarešti. Kariero je začela v Crveni Zvezdi. Že dvakrat je stala na vrhu Evrope in sicer leta 2012 in 2015. Z reprezentanco je Cvijićeva osvojila srebro na Svetovnem prvenstvu leta 2013, priborila pa si je tudi mesto v All Star ekipi prvenstva. Istega leta ji je uspelo še zlato na Mediteranskih igrah. Za izbrano vrsto je na 91 nastopih dosegla 281 golov.

Dragana Cvijić je ob podpisu pogodbe dejala: “V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da bom prihodnjo sezono oblekla dres kluba, v katerem sem začela svojo evropsko kariero. Veselimo se novih izzivov, in hvaležna sem za zaupanje, ki so mi ga izkazali.

Deja Ivanović, športna direktorica Krima pa je ob tem dodala: “Izjemno smo veseli, da smo se za sodelovanje uspeli dogovoriti z eno najboljših krožnih napadalk na svetu. Cvija, kot jo kličemo vsi v rokometnem svetu, je svoje prve evropske rokometne korake naredila prav v Ljubljani, na kar smo še posebej ponosni. V klubu verjamemo, da bomo z njo, kot prvo odmevno okrepitvijo za novo tekmovalno sezono, uresničili naše cilje v prihodnjih tekmovalnih sezonah, ki narekujejo vrnitev med najboljše evropske klube.”

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji