Dragana Cvijić: “Tekma s Savehöfom nas je naučila pomembne lekcije”

Pred rokometašicami Krima je druga tekma lige prvakinj, prva na domačem parketu in prva pred domačimi navijači. V goste pa prihaja ena najmočnejših ekip na svetu, madžarski Győr. Po prvi tekmi, ko so igralke Krima zgubile s švedskim Savehofom, čeprav je 45. minut kazalo drugače, razočaranja niso skrivale. A kot že rečeno pred tigricami je nov obračun in nova priložnost. Tekma se začne ob 18:00


Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator
“V goste prihaja kakovostna ekipa Györa. Naša prva naloga bo, da v obrambi ponovimo predstavo iz prvih 15 minut tekme v Savehöfu. Obrambno moramo zdržati na visoki ravni in zaustavljati zunanjo linijo, na čelu z Veronico Kristiansen in Stino Bredal Oftedal, ki nam bosta zagotovo povzročali težave. Glede na to, da se na njiju dobro pripravljamo, verjamem, da jih bomo uspeli ustrezno zaustaviti. Seveda moramo omeniti tudi korejsko levičarko Ryu Eun-hee, v obrambi nas torej čaka zahtevna naloga. Tekma v Savehöfu je bila naša najslabša v tej sezoni, predvsem v napadu. V tem delu igre moramo biti bolj razigrani. Imamo določene zdravstvene težave, a verjamem, da bodo vse rokometašice pripravljene na igro. Želim si, da bo OceaneSercienUgolin odigrala na višji ravni, kljub težavam. Priprave na dvoboj potekajo dobro. Vemo, kaj smo zagrešili na prvi tekmi in kaj moramo popraviti.”

Dragana Cvijić, igralka RK Krim Mercator
“Motivirane smo kot za prvo tekmo. Žal nam je, da smo izgubile dvoboj na Švedskem. Od ponedeljka smo se osredotočile na obračun z Györom. Takšen je šport. Včasih zmagaš, včasih zgubiš, nov dan pa vedno prinaša nekaj novega in treba je razmišljati o sledečem tekmecu. Tekma s Savehöfom nas je naučila pomembne lekcije in prepričana sem, da se takšna predstava več ne bo ponovila. Proti madžarski zasedbi bomo popravile to, kar je bilo slabega na Švedskem.”

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji