Dujshebaev: “Preprosto nisem več hotel živeti”

Poljski klub Lomza Vive Kielce predstavlja novi rokometni dokumentarec “Pot do 18. naslova” (angl. Road to 18th tittle). Dokumentarec se ob spremljavi izjav glavnih akterjev kluba nanaša na 18. osvojeni naslov poljskih državnih prvakov Kielc iz prejšnje sezone. Takrat je moral serijski državni prvak Poljske odmisliti izpad iz Lige prvakov in se osredotočiti na osvojitev 18. naslova državnih prvakov.


Sezona 2020/2021 je bila za poljskega prvaka izjemno turbulentna. Zaradi situacije s koronavirusom so se na EHF odločili, da iz skupinskega dela Lige prvakov napreduje vseh 16 ekip. Kielcam je spodletelo že v prvem izločilnem boju, ko so za uvrstitev med najboljših osem ekip Lige prvakov klonili proti Nantesu.

“Ko smo izgubili proti Nantesu doma, sem mislil, da je sveta za mene konec. Veliko ljudi je te besede vzelo kot zelo močne in neresnične, a preprosto nisem več želel živeti,” ob začetku dokumentarca pove glavni trener Kielc Taland Dujshebaev.

“Sedeli smo v slačilnici in noben ni mogel verjeti kaj se je zgodilo,” se neljubega izpada iz Lige prvakov v sezoni 2020/2021 spominja Igor Karačić.

S temi odmevnimi besedami se začne dokumentarec o sezoni 2020/2021, ki so ga naredili pri Łomża Vive Kielce Club TV. Zgodba, ki gledalca popelje skozi težko obdobje poljskega prvaka, ki javnosti prej ni bil dostopen.

“Porazi, ki smo jih utrpeli, so kot rane na mojem srcu. Vse skupaj še vedno zelo boli, a skušamo odmisliti prejšnjo sezono in se osredotočiti na novo,” v dokumentarcu pove prvi vratar Kielc Andreas Wolff.

To so samo ene od izjav, ki jih glavni akterji Kielc izgovorijo v izjemno zanimivem dokumentarcu.

Dokumentarec poljskega prvaka si oglejte spodaj, priporočamo pa vam, da si ob ogledu aktivirate podnapise:

FOTO: Lomza Vive Kielce Facebook

Komentarji