Dvig igralk Logatca na tretje mesto

Logatčanke so se s četrto zmago povzpele na tretje mesto lestvice. Enako število točk (9) imajo tudi četrtouvrščena Sava Kranj. Koprčanke s šestimi točkami zasedajo peto mesto.


Gostiteljice so se do odhoda na glavni odmor približale na 13:14, takoj po vrnitvi na glavni odmor pa se je vse začelo znova. Do 44. minute sta bili ekipi nato tesno poravnani, nato pa so Logatčanke do 56. minute napravile delni niz 7:0 (24:17) in zmagovalke so bile odločene.

V dresu Zvezde Logatca je Lea Berzelak zadela petkrat, za Koper je devet golov dosegla Vanja Marić.

Odlično je svoje delo opravila vratarka Logatca Eva Ribič, ki je zaustavila 11 od 24 (46%) poskusov Koprčank.

RK ZVEZDA LOGATEC : ŽURD KOPER 26:20 (13:14)
Berzelak 5, M. Košir in J. Košir (3) po 4; Marič 9 (3), Soršak in Martič (1) po 3.

 

Iva Dimitrievska, rokometašica RK Zvezda Logatec: “Bila je težka tekma, v drugem polčasu smo popravili našo igro in na koncu zasluženo slavili. Igra je bila boljša v napadu in obrambi, celotna ekipa je odigrala zelo dobro in lahko smo zadovoljne.”

Vili Ban, pomočnik trenerja ŽURD Koper: “Žal smo igrali samo 45 minut. Na koncu pa smo zgrešili neovirane strele. Prišli smo do priložnosti, a smo žal streljali preslabo. Domača vratarka je dobro branila, a streli so bili prelahki in ni bilo dovolj osredotočenosti. Domačinke so nato s hitro igro prišli do take razlike, da jih nismo mogli več ujeti.”

Komentarji