Dvoboj največjih legend, ki ni ponudil iskanega duela

Dvoboj najboljšega igralca na svetu leta 2007, 2014 in 2016 ter najboljšega igralca leta 2011, 2015 in 2018. Finale svetovnega prvenstva, duel Nikole Karabatića in Mikkela Hansena. 38-letni Francoz in 35-letni Danec sta morda že odigrala svoje zadnje svetovno prvenstvo. Finalna tekma dveh, ki sta lastnika vseh možnih rokometnih superlativov,  je postregla predvsem z vložki drugih, ki so bili primorani stopiti v čevlje teh dveh superzvezd. Skandinavci so našli primernega, Francozi pa so “potegnili ta kratko”. 


Karabatić se je poškodoval v četrtfinalnem obračunu, ko se je na novo pojavila stara poškodba stopala. Vseeno pa je francoska legenda stisnila zobe in poskušala zaigrati proti do tedaj dvakratnim (zaporednim) svetovnim prvakom. A ni se izšlo. Leta in poškodbe sta naredila kombinacijo, ki je preprečevala francoskemu selektorju, da pušča v igri Karabatića. Zamenjala sta ga Elohim Prandi in Melvyn Richardson, ki pa nista tako uspešno prebijala skandinavskega zidu tako kot je to uspevalo Dancem na drugi strani igrišča.

Mikkel Hansen je bil na tekmi za razliko od svojega francoskega rivala sicer 100% pripravljen, a se je tokrat iz vrhunskega strelca prelevil v odličnega asistenta. Zabijanje golov  so na svoja pleča prevzeli Rasmus Lauge, Simon Pytlick in Mathias Gidsel, Hansen pa je podajal ali pa gledal spektakel svojih iz klopi. 

 

Komentarji