EHF izdala smernice za Covid-19

Za zagotovitev nadzorovanega in varnega vračanja v rokomet je Evropska rokometna zveza klubom izdala koncept “Back to Handball Hygiene” oziroma v prevodu: Higiena za vračanje rokometa.


Najprej so bile uvedene smernice za varovanje varnosti osebja in varnosti igralcev ter uradnih oseb, saj se šport še naprej ukvarja s Covid-19. Klubi in nacionalne zveze so bili obveščeni, da so zahteve, opisane v konceptu, minimalne, ki se jih morajo držati.

Koncept je osredotočen na izvajanje rdeče cone na igrišču – območje, na katerem so dovoljeni samo tisti z negativnim testom. Koncept prav tako podrobno opisuje celovite zahteve in priporočila, ki jih morajo klubi upoštevati v zvezi s podpornim osebjem, mediji in gledalci, ki ustrezajo lokalnim smernicam.

Osnovna načela koncepta:

  • Vsak klub, ki sodeluje v tekmovanju, mora imenovati častnika Covid-19, ki je odgovoren za ravnanje s smernicami in varovanje potrebne komunikacije.
  • Koncept zahteva, da morajo ekipe in uradniki, ki sodelujejo v igri in imajo dostop do igrišča, imeti negativen test.
  • Po negativnem preizkusu morajo udeleženci med potovanjem, v hotelu ali na prizorišču vzdrževati čim manj stika z drugimi ljudmi.
  • Na prizorišču je treba uveljaviti “Rdečo cono”: območje, kjer so dovoljene samo negativno preizkušene osebe.
  • Čas na prizorišču, na primer v slačilnicah in na vseh mešanih območjih, je treba zmanjšati na minimum.

FOTO: EHF

Komentarji