EHF kaznoval, a nato stopil v bran Norvežankam

Minuli teden smo na našem portalu že pisali o kazni, ki jo je Evropska rokometna zveza (EHF) odredila ženski norveški reprezentanci v rokometu na mivki. Norveške rokometašice so namreč na tekmo za tretje mesto prišle v “predolgih” kratkih hlačah in povzročile zaplet zaradi katerega so bile finančno oškodovane. 


Gre za kazen v znesku 1500 EUR, ki so ga Norvežanke prejele zaradi kršitve oblačilnih predpisov. Po veliko pozitivnih odzivov znanih rokometašev in rokometašic ter športnih zvez je kazen dobila epilog. Gre za pravilo, ki ga je postavila mednarodna rokometna zveza (IHF).

Po poročanju EHF je prav evropska rokometna zveza donirala znesek in poravnala kazen Norvežankam in s tem izrazila podporo enakosti med ženskami.

Evropska rokometna zveza je že prejšnji teden sporočila, da bo naredila vse, da bo vplivala na spremembo enotnih predpisov v rokometu na mivki.

“Kakršna koli formalna odločitev o pravilih igre v rokometu na mivki prihaja iz strani IHF, zato moram ponovno poudariti, da se spremembe lahko zgodijo le na ravni IHF. Zavezani smo, da bomo storili vse, kar lahko, da vplivamo to,” je dejal predsednik EHF Michael Wiederer.

“Hkrati bi rad tudi poudaril, da nikoli niso bile kaznovane igralke, ampak izključno – in v skladu s predpisi – Norveška rokometna zveza,” dodaja Wiederer.

Komentarji