EP bo samo na Danskem, Norvežani nimajo dovoljenja vlade

Po nekaj dnevih pogajanj in posvetovanj je bilo včeraj potrjeno, da bo Danska gostila vse skupine evropskega prvenstva v ženskem rokometu, ki bo na sporedu med 3. in 20. decembrom. 


Poleg arene Jyske Bank Boxen v Herningu, ki je bila že potrjena kot gostiteljica ženskega EHF Euro 2020, se bo tekmovanje igralo tudi v Sydbank Areni v Koldingu, ki bo gostilo skupini C in D. Zaključne tekme prvenstva se bodo igrale v Herningu.
 
Prvotno bi morala evropsko prvenstvo kot sogostiteljica z Dansko organizirati tudi Norveška, a so iz države s severa Evrope sporočili, da kaj takega zaradi trenutnih razmer povezanih s koronavirusom ni mogoče. “Zadnji teden je bil zelo zahteven v že tako težkih časih,” je potrebo po hitri spremembi organizacije komentiral Michael Wiederer, predsednik EHF-ja. “Fleksibilnost in trud, ki sta ga v tem tednu pokazala predsednik danske rokometne zveze in njihov generalni sekretar ne moreta biti prehvaljena, še posebej, ker smo uspeli ustvariti varno okolje na povsem novem prizorišču. Žensko evropsko prvenstvo je najpomembnejša platforma za promocijo ženskega evropskega rokometa in sedaj se lahko veselimo, da bomo v Herningu in Koldingu decembra spremljali 16 najboljših moštev.”
 
Spomnimo, Slovenija se bo v rednem delu v skupini A pomerila s Francijo, Dansko, in Črno Goro, v skupini B, prav tako v Herningu, pa igrajo Rusija, Švedska, Španija, in Češka. Kolding bo gostil tekme skupine C (Nizozemska, Madžarska, Srbija, Hrvaška in skupine D (Romunija, Norveška, Nemčija in Poljska.
 
 
Foto: RZS
 
Komentarji