Evropski obračun pripadel domačinkam

Na zadnji tekmi 7. kroga 1. ženske rokometne lige sta se pomerila RK Krim Mercator in ŽRK Mlinotest Ajdovščina.


Z zmago so se rokometašice Krima povzpele na vrh lestvice, kljub tekmi manj. Ajdovke so sedaj tretje, saj ima na drugem mestu ŽRK Z’Dežele boljšo gol razliko.

Tekmo so bolje odprle gostje, ki so v četrti minuti povedle s 3:0. V nadaljevanju so Krimovke prevzele pobudo, bolj odločno so začele igrati v napadi, v obrambi pa niso dopuščale lahkih strelov. Tako so na odmor odšle s prednostjo 5 golov (20:15). V drugem polčasu niso popuščale, svojo prednost pa so samo še povečevale in slavile zmago z 38:25. V vrstah Ljubljančank sta bili s sedmimi zadetki najuspešnejši Tjaša Stanko in Katarina Krpež Slezak, pri gostjah pa je bila najboljša strelka Nataša Janković Rustja, ki je dosegla šest zadetkov. Krimovke v prihodnjem krogu odhajajo na gostovanje v Izolo, zasedba iz Ajdovščine pa bo gostila rokometašice Zagorja.

Po tekmi je trenerka Krima, Nataša Derepasko povedala: “Čestitala bi Mlinotestu Ajdovščini za odlične igre v Evropi in tudi za tokratno predstavo. Izkoristiti smo morale vse naše priložnosti in si zagotoviti odločilno prednost. Gremo naprej, čakata nas še dve tekmi državnega prvenstva nato pa zahtevna pot v Moskvo.”

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 7. KROG:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 38:26 (20:15)

Foto: Uroš Pihner

Komentarji