Flensburg po sedemmetrovkah do superpokalne lovorike

V Nemčiji je bila danes na sporedu tekma super pokala. Pomerila sta se aktualni prvaki Bundeslige ekipa Flensburg Handewitt in pokalni prvaki igralci THW Kiela. Kot se za tako tekmo spodobi je minila v napetem in izenačenem vzdušju.


Na začetku tekme si nobena od ekip ni priigrala večje prednost. Najvišja je bila 2 zadetka ob rezultatu (4:2) za Flensburg. A igralci Kiela so stik hitro vzpostavili nazaj in izenačili na 4:4. Nato smo spremljali nekaj igre gol za gol, potem pa so svoje načrte pokazali tudi rokometaši kluba za katerega nastopa tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec. Rokometaši Kiela so namreč z delnim izidom 2:5 povedli s tremi goli prednosti (8:11). A tudi to ni bilo dovolj, da bi se katera izmed ekipa lahko odlepila, saj so rokometaši Flensburga do konca polčasa izid spreobrnili. Na odmor so odšli s prednostjo enega zadetka (14:13).

Igralci Flensburga so odločno začeli tudi drugi polčas. Hitro so si priigrali prednost treh golov (16:13). A še enkrat več se je Kiel uspel vrniti v igro. Do konca smo spremljali zelo zanimiv rokomet, saj sta se ekipi ves čas menjavali v vodstvu. Ob koncu tekme so imeli rokometaši Kiela celo priložnost za zmago, saj so tri minute do konca srečanja povedli z 2 zadetkoma prednosti (26:28). Hampus Wanne pa je uspel rokometaše Flensburga pripeljati do streljanja sedemmetrovk, ko je z dvema zaporednima zadetkoma postavila končni izid rednega dela (28:28).

Pri streljanju sedemmetrovk pa so več zbranosti pokazali igralci Flensburga. Pri rokometaših Kiela pri katerih je svoj strel uspešno izvedel Miha Zarabec. Junak Flensburga je bil Benjamin Burić, ki je ubranil sedemmetrovki Niclasu Ekbergu in Domagoju Duvnjaku.

Za Flensburg je to po letu 2000 in 2013 tretja superpokalna lovorika

SG Flensburg Handewitt : THW Kiel 32:21* (28:28) (14:13)
*po streljanju sedemmetrovk

SG Flensburg Handewitt
Golla 8, Wanne 6, Gottfridson 5, Johannessen in Svan 3, Hald Jensen, Jurecki in Rod po 1

Bergerud: 12 obramb

Rdeči karton: Simon Hald Jensen (44 minuta)

THW Kiel
Landin Jacobsen M., Ekberg in Duvnjak 5, Weinhold 4, Wiencek 3, Bilyk in Pekeler 2, Zarabec in Reinkind po 1

Landin Jacobsen N.: 13 obramb

Foto: Facebook

Komentarji