Flensburg podaljšal z obetavnim Dancem

Flensburg še naprej gradi ekipo za prihodnost. Dosegli so podaljšanje z nadarjenim danskim reprezentantom, Aaronom Mensingom.


Mensing in Flensburg so dosegli dogovor o podaljšanju pogodbe do konca sezone 2024. Ob podpisu je Mensing povedal: “Tukaj v Flensburgu se počutim odlično. Resnično uživam pri delu z vrhunsko ekipo in vsak dan napredujem. Prav zato nisem dolgo razmišljal, ko smo govorili o podaljšanju. Veselim se vsem tekem, ki jih bo odigral v Holle Nord.”

Danec je v Flensburg prišel poleti, kot zamenjava za poškodovanega Lassea Mollerja. Že kmalu pa je moral prevzeti veliko odgovornost, saj se je poškodovalo kar nekaj igralcev. A izziva se ni ustrašil in hitro je prevzel nase velika bremena. Predstave v dresu Flensburga so prepričale tudi selektorja Danske, Nikolaja Jacobsena, ki ga je vpoklical v reprezentanco za prihajajoče evropsko prvenstvo. Družbo na seznamu mu delaja pet soigralci pri Flensburgu, Lasse Svan, Mads Mensah, Kevin Moller, Simon Hald in Emil Jacobsen.

“Aaron se je v kratkem času zelo uveljavil v naši ekipi. Zaradi odsotnosti Franza Semperja, Magnusa Roda in Gorana Sogarda, je moram hitro prevzeti veliko odgovornost. Opravil je izvrstno delo, saj v preteklosti ni bil navajen na tašen ritem tekem, kot je v Bundesligi in Ligi prvakov. Prav zato nismo dolgo oklevali s podaljšanjem pogodbe,” pa je povedal trener Flensburga, Maik Machulla.

Foto in vir: Handball world

Komentarji