Francija, Nemčija, Danska in Norveška v boju za kolajne

Gostiteljici (Nemčija in Danska), Norveška in Francija so se uvrstile v boj za kolajne na SP 2019. Hrvaška se bo pomerila proti Švedom za 5., Španija pa proti Egiptu za 7. mesto.


Ekipe, uvrščene do 7. mesta na SP imajo rezervirano mesto na kvalifikacijskih turnirjih za olimpijske igre 2020, ki bodo v Tokiu (Jap).

SKUPINA 1

V skupini 1 sta bili pred včerajšnjimi tekmami polfinalni mesti že oddani Franciji in Nemčiji. Francija je igrala proti Hrvaški in izgubila s 23:20. Tekma Francozom ni pomenila veliko, Hrvatom pa je zmaga prinesla 3. mesto v skupini in boj za končno 5. mesto. Nemčija je za gol premagala Španijo in tako pomagala Hrvatom do 3. mesta v skupini. Brazilci pa so s 3. goli premagali Islandijo, ki je tako ostala v nadaljevanju tekmovanja brez točk.

SKUPINA 2

Pred začetkom zadnjega tekmovalnega dne v glavnem delu tekmovanja so v skupini 2 imeli zagotovljeno mesto v polfinalu le Danci, ki so tudi v zadnji tekmi glavnega dela zanesljivo zmagali – tokrat so premagali Švede s 4 goli razlike. Norvežani so si s suvereno zmago proti reprezentanci Madžarske priigrali zaslužen boj za medalje (35:26). Egipt pa je premagal Tunizijo (30:23) in tako prehitel Madžarsko in zasedel 4. mesto v skupini 2.

 

ZAKLJUČNI BOJI

Polfinalni obračuni se bodo odigrali v petek. Francija in Danska se bosta pomerili ob 17:30, Nemčija in Norveška pa ob 20:30. Finale bo v nedeljo.

Komentarji