Francozi po “sumljivi” zmagi v polfinale s prvega mesta v skupini

Včeraj se je s tekmo med Francijo in Dansko, katero so Danci v zaključku sumljivo izgubili kljub prednosti 5 zadetkov 12 minut pred koncem končal drugi del. Dobili smo vse štiri polfinaliste. To so Španija, Francija, Danska in Švedska.


Na prvi tekmi dneva smo videli prepričljivo zmago Islandcev nad Črno goro, ki jim na tej tekmi ni bila kos. Na koncu so Islandci slavili z desetimi zadetki razlike, bilo je 34-24. Najbolj razpoložen je bil pri Islandiji standardno Omar Ingi Magnusson, ki je dosegel 11 zadetkov, na drugi strani pa jih je toliko dosegel tudi Miloš Vujović. Islandci so imeli po čudnem porazu Dancev marsikaj povedati, morali pa se bodo zadovoljiti s tekmo za 5. mesto proti Norvežanom.

Na revijalni tekmi med Hrvati in Nizozemci nismo videli zmagovalca. Zdesetkani Nizozemci so bili pretrd oreh za Hrvate, pri katerih je bil razpoložen Ivan Martinović z 12 zadetki. Tekma se je končala z rezultatom 28-28, potem ko je v zadnjih sekundah za Nizozemce zadel izjemni Luk Steins. S 6 zadetki je bil Steins tudi prvi strelec svoje ekipe. Nizozemci so se na prvenstvu prikazali v lepi luči in veljajo za največje presenečenje letošnjega Eura.

Danska in Francija sta odigrali tekmo za prvo mesto, vendar so Francozi za polfinale potrebovali vsaj točko. V nasprotnem primeru bi se polfinala veselili Islandci. Danci so tekmo odigrali večinoma z drugo postavo, Jakobsen se je odločil spočiti prvokategornike Hansena, Gidsela in Saugstrupa. Francozi se kljub temu niso uspeli kosati z Danci. Nato pa so Danci v zaključku tekme nerazumljivo povsem popustili, žoge so metali na tribuno in napade zaključevali s slabimi streli. Francozi so tekmo obrnili in jo dobili ter drugi del zaključili celo na prvem mestu. V polfinalu se bodo pomerili s Švedi, Danci pa s Španci. Niklas Kirkelokke je za Dance dosegel 10 zadetkov, pri Francozih pa sta bila z 8 zadetki razpoložena Hugo Descat in Dika Mem. Francozi so slavili z 30:29.

FOTO: EHF EURO 2022

Komentarji