Francozi po trdem boju prišli do zmage

V skupini B so se pomerili nosilci skupine Francozi in gostitelji Poljaki. Izjemna atmosfera v Katowicah je poljsko reprezentanco dolgo držala v igri, na koncu pa so morali priznati premoč Franciji.


Francija : Poljska 26:24 (14:13)
Mem 6, Mahe 4; Sicko 7, Moryto 6

Mathieu Grebille je bil igralec, ki mu je pripadla čast za dosego otvoritvenega zadetka. Pobudo so nato prevzeli Poljaki in povedli z 2:4. Sledil je 5 minutni strelski mrk Poljske in Francozi so uspeli napraviti delni izid 4:0 (6:4).

Na polovici prvega polčasa so bili Francozi v minimalnem vodstvu (8:7). 9 minut pred iztekom prvega dela srečanja pa so francoski rokometaši ušli na 4 zadetke prednosti (12:8). K temu je precej prispeval vratar Vincent Gerard z nekaterimi dobrimi obrambami. V prvem polčasu jih je zbral 7.

Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 14:13. Poljaki so se približali na krilih navijačev in razpoloženega Arkadiusza Moryta, ki je bil 5-krat natančen. Po 12 minutah igre v drugem delu so Poljaki izid poravnali na 17:17. Razbranil se je vratar Adam Morawski.

Tudi v zadnjih 10 minut sta ekipi vstopili poravnani (21:21). Francozi so nato dosegli 3 zaporedne zadetke, potem pa tekmo izkušeno pripeljali do konca. Svoje je naredila tudi daljša klop Francozov, ki so s številnimi rotacijami uspeli držati visok tempo.

Francija je tekmo dobila z izidom 26:24. Za igralca tekme je bil izbran Nedim Remili, ki je odlično razigraval svoje soigralce.


Standings provided by Sofascore

Foto: Equipes de France de Handball/Facebook

Komentarji