Franjo Bobinac kandidat za izvršni odbor EHF!

Tri mesece pred volilnim kongresom, ki bo 23. in 24. aprila 2021 v Luksemburgu, je Evropska rokometna zveza (EHF) objavila seznam kandidatov, predlaganih za funkcije v izvršnem odboru EHF. Za funkcijo v izvršnem odboru EHF kandidira tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije, Franjo Bobinac.


V izvršnem odboru je odprtih devet mest, kandidira pa 21 kandidatov za obdobje 2021 – 2025. Za predsednika izvršnega odbora EHF vnovič kandidira Avstrijec Michael Wiederer, ki nima protikandidata. Tjark de Lange (NED) za položaj prvega podpredsednika izziva sedanjega predsednika Predraga Boškovića (MNE). Za mesto podpredsednika za finance je nominiran le Henrik La Cour (DEN), ki je na tem položaju že od leta 2016.

Po abecednem vrstnem redu glede na nominacijsko zvezo je teh 12 kandidatov: Francisco V. Blazquez Garcia (ESP), Jerome Fernandez (FRA), Bob Hanning (GER), Gabriella Horvath (trenutna članica EXEC; HUN), Eugen Saracini (KOS) , Anrijs Brencans (sedanji član EXEC; LAT), Tjark de Lange (NED), Bente Aksnes (NOR), Alexandru Mihai Dedu (ROU), Sergey Shishkarev (RUS), Franjo Bobinac (SLO) in Stefan Lövgren (trenutni član EXEC; SWE).

Tudi predsedniki treh glavnih komisij EHF so del izvršnega odbora. Božidar Đurkovič (SRB) se drugič poteguje za predsednika komisije za konkurenco. Za to mesto je bil nominiran tudi Thierry Wagner (LUX). Čas Jerzyja Eliasza (POL) na čelu komisije za metode se bo iztekel, edini kandidat za mesto predsednika je Pedro Sequeira (POR). Tudi komisija za rokomet na mivki bo spremenila vodstvo. Za to mesto kandidirata Gabriella Horvath (HUN) in Marek Goralczyk (POL), ki trenutno sedi v upravnem odboru Združenih narodov, bosta nasledila Olea R. Jorstada (NOR), ki je bil predsednik komisije od leta 2012.

 

Komentarji