Franjo Bobinac še štiri leta predsednik RZS

Člani Rokometne zveze Slovenije so na volilni skupščini dozdajšnjemu predsedniku Franju Bobincu podaljšali mandat in potrdili novo predsedstvo zveze.


Na Bobinčev predlog bodo v predsedstvu RZS v njegovem novem štiriletnem mandatu številni predstavniki znanih slovenskih gospodarskih podjetij:

§  Blaž Brodnjak (NLB), 

§  Bojan Cizej (Pivovarna Laško), 

§  Danilo Ferjančič (Porsche Slovenija), 

§  Tomaž Jontes (Telekom), 

§  Edvard Kolar (Loterija Slovenija), 

§  Boštjan Kozole (Evrosad), 

§  Vanja Lombar (OMV), 

§  Boris Novak (Pošta Slovenije), 

§  Bor Rozman (Gorenje), 

§  Borut Škabar (Bluemarine) 

§  Janez Škrabec (Riko hiše).

Poleg njih so člani predsedstva RZS še:

§  Zoran Janković (častni predsednik RZS), 

§  Beno Lapajne (predstavnik igralcev), 

§  Sergeja Stefanišin (predstavnica igralk), 

§  Sebastjan Gergeta (predsednik Združenja klubov Lige NLB), 

§  Roman Volčič (predsednik Združenja ženskih rokometnih klubov), 

§  Franci Miklavčič (predsednik Združenja 1. A DRL za ženske), 

§  Borut Hren (predsednik Združenja 1. B moške lige), 

§  Janez Martinčič (predsednik Združenja 2. moške lige), 

§  Marjan Potokar (predsednik tekmovanja mladih), 

§  Janko Požežnik (predstavnik sodnikov) 

§  Marko Šibila (predstavnik trenerjev).

Bobinac si je na volilni skupščini pred štirimi leti za glavni cilj zadal preboj slovenske izbrane vrste na poletne olimpijske igre v brazilskem Rio de Janeiru 2016 in pridobitev enega velikega mednarodnega tekmovanja na domačih tleh. Oba svoja cilja je izpolnil, slovenska moška reprezentanca je na svojem tretjem olimpijskem nastopu – pred tem je nastopila v avstralskem Sydneyju 2000 in grških Atenah 2004 – osvojila šesto mesto, potem ko je v četrtfinalu klonila proti kasnejši zmagovalki Danski, na letošnjem junijskem kongresu Evropske rokometne zveze (EHF) v škotskem Glasgowu pa si izborila pravico nastopa za organizacijo ženskega evropskega prvenstva 2022. Tega bo organizirala v sodelovanju z makedonsko in črnogorsko zvezo.

Na tem ženskem evropskem prvenstvu bo prvič v zgodovini namesto dosedanjih 16 nastopilo 24 reprezentanc. Skupinski del bo potekal v Ljubljani, Celju, Podgorici in Skopju. V slovenski in makedonski prestolnici bodo vse tekme glavnega dela tekmovanja, v ljubljanskih Stožicah pa tudi najbolj mikavne tekme turnirja – obe polfinalni tekmi in odločilni tekmi za prvo in tretje mesto.

Slovenija je v njegovem zadnjem štiriletnem mandatu dosegla še nekaj odmevnih uvrstitev na mednarodni sceni. V zgodovino bosta vsekakor zapisani bronasta kolajna slovenske moške izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017 ter odličje zlatega leska slovenske moške izbrane vrste do 20 let na letošnjem evropskem prvenstvu v Celju.

Bobinac je predsednik RZS od leta 2008, od ustanovitve RZS leta 1949 pa so so predsedniško funkcijo opravljali še Vlado ŽoržIgnac BajcarStanko TošBožo StrmanKrešo PetrovičMartin BrilejMiha JezeršekViktor PogorelcFranc PlaskanIgor MakovecMilan ZupančičZoran JankovićMarjan Sedej in Žiga Debeljak.

Komentarji