Gille predstavil seznam francoske reprezentance za OI v Tokiu

Francoski selektor Guillaume Gille je izbral 21 igralcev za priprave na olimpijske igre v Tokiu konec julija. 21 igralcev se bo 23. junija srečalo v Creteilu na trening kampu v “Maison du handball” (rokometna hiša). Francozi bodo prvi cikel priprav končali s pripravljalno tekmo proti Egiptu (5. julija ob 19:00 v Parizu). Takrat bo selektor Gille seznam reprezentance skrčil na 17 igralcev, ki bodo odleteli na Japonsko.


Konec lige prvakov je za francoske klube in veliko večino mednarodnih klubov pomenil konec sezone. “Ta konec tedna Final 4 lige prvakov je pomenil konec te zelo posebne sezone. Čestitke Barceloni, ki je imela popolno sezono, in čestitke obema francoskima kluboma, ki sta se odlično odrezala, četudi gre za razočaranje, ko so videli, da tekmujejo za 3. mesto. Njihova prisotnost v Kölnu je odlična promocija za naše prvenstvo in kaže na kakovost dela v različnih klubih francoske državne rokometne lige,” je po zaključnem turnirju najboljše četverice v Ligi prvakov dejal selektor francoske reprezentance Guillaume Gille.

“Vesel sem, da lahko računam na vse igralce, še posebej po finalu četverice. Tako lahko predstavimo seznam igralcev, ki se bodo borili za mesto v reprezentanci za nastop na olimpijskih igrah,” dodaja Gille.

Selektor Francozov je izjemno zadovoljen tudi z vrnitvijo Nikole Karabatića, ki je večji del minule sezone izpustil zaradi poškodbe: “Videti Nikolo nazaj na terenu je res dobra novica zanj in za nas.”

Seznam francoske reprezentance:

Vratarji:

Vincent Gerard (PSG)
Remi Desbonnet (USAM Nimes Gard)
Yann Genty (PSG)

Leva krila:
Dylan Nagi (PSG)
Michaël Guigou (USAM Nimes Gard, Captain)
Hugo Descat (Montpellier HB)

Levi zunanji:
Jean-Jacques Acquevillo (Usam Nimes Gard)
Romain Lagarde (Rhein-Neckar Löwen)
Timothey N`Guessan (FC Barcelona)
Élohim Prandi (PSG)

Sredni zunanji:
Nikola Karabatic (PSG)
Kentin Mahé (Telekom Veszprém)
Nedim Remili (PSG)

Desni zunanji:
Dika Mem (FC Barcelona)
Melvyn Richardson (Montpellier)

Desna krila:
Luc Abalo (Elverum HH)
Valentin Porte (Montpellier)
Yanis Lenne (Montpellier)

Krožni napadalci:
Luka Karabatic (PSG)
Ludovic Fabregas (FC Barcelona)
Nicolas Tournat (Lomza Vive Kielce)

Rezerve:

Kevin Bonnefoi (vratar, Montpellier), Karl Konan (branilec, PAUC), Nicolas Claire (srednji zunanji, PAUC), Aymeric Minne (srednji zunanji, HBC Nantes), Benoit Kounkoud (desno krilo, PSG), Theo Monar (krožni napadalec, HBC Nantes).

Komentarji