GLASUJTE za najboljšega reprezentanta

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na tekmi 4. kroga kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2020 včeraj v Celju premagala Nizozemsko s 30:23. Z zmago proti Nizozemcem so se Slovenci že predčasno uvrstili na evropsko prvenstvo, ki ga bodo leta 2020 gostile Avstrija, Norveška in Švedska.


Za vas smo pripravili glasovanje za najboljšega igralca na obeh tekmah z Nizozemsko. Na prvi tekmi v Almereju sta v odločilnih trenutkih vlogo prevzela Blaž Janc in Urh Kastelic. Prvi je na tekmi na Nizozemskem zadel kar 9-krat, na koncu tekme pa je izsilil prekršek in zabil gol za zmago Slovenije. Urh Kastelic je dobro predstavo prikazal predvsem na tekmi v Almereju, kjer je zbral ogromno pomembnih obramb za osvojitev polnega izkupička, odlično pa je branil tudi včeraj (zbral je 5 obramb).

Na včerajšnji tekmi v Zlatorogu pa so najbolj blesteli Vid Poteko, Miha Zarabec in vratar Rok Zaponšek. Zarabec je skozi celotno tekmo odlično organiziral igro in s svojo odlično preglednostjo skrbel za tekočo igro v napadu. Na včerajšnji tekmi je dosegel 4 gole, na Nizozemskem pa je zabil 2-krat. V drugem polčasu včerajšnje tekme je v igro vstopil otrok Celja Vid Poteko, ki je odlično izkoristil ponujeno priložnost in na včerajšnji tekmi dosegel 4 gole, na Nizozemskem pa je zadel enkrat.

Piko na i za včerajšnjo pomembno zmago Slovencev je v drugem polčasu postavil vratar Rok Zaponšek, ki je zamenjal Urha Kastelica. Zaponšek, ki trenutno brani barve madžarskega Csurgoi-ja, ni odpotoval na Nizozemsko priložnost pa je dobil včeraj na povratnem obračunu v Zlatorogu in jo zgrabil z obema rokama. Mladi vratar je na včerajšnji tekmi zbral 10 obramb in Slovence držal na varni rezultatski razdalji.

Kdo pa je po vašem mnenju najbolj zaslužen za zmagi?

[IT_EPOLL id=”6144″][/IT_EPOLL]

Komentarji