Gorazd Škof iz Slovenj Gradca k starim znancem v Nemčijo

Navijači pri HC Erlangen so v domači dvorani pogostokrat videli česa je sposoben Klemen Ferlin na pekoči dan. Tudi na najvišji ravni, v ligi prvakov, je 33-letnik v obup spravil že vrsto svetovnih zvezdnikov. Ferlin je bil med prvimi tremi prvoligaškimi vratarji po številu ubranjenih strelov. Toda tisti pravi delež najvišjega kakovostnega razreda, ki si ga je s slovenskim reprezentančnim vratarjem nekoč zagotovil HC Erlangen, se v zadnjem času preredko izraža. Trenerskemu kadru se zato pridružuje Gorazd Škof, da bi, kot pravi generalni direktor René Selke,  “zopet dali na plano razred, ki ga naši vratarji nedvomno imajo”.


“V rokometu je položaj vratarja pogosto odločilen,” se strinja Raúl Alonso, trener in športni direktor rokometnega kluba HC Erlangen. “Vemo, kaj imamo v Klemenu Ferlinu in Bertramu Oblingu, česa sta oba sposobna. Jasno pa je tudi, da si želimo več parad.” Slovenski reprezentančni vratar je po prvi polovici sezone na desetem mestu vratarske statistike Bundeslige s 148 zaustavljenimi streli (27,8 odstotka ubranjenih žog), medtem ko je  Danec zaustavil 46 strelov (25 odstotkov) z bistveno manj igralnega časa. V ligaški statistiki vodi Nebojša Simić iz Melsungena (184 obramb, 36,4 odstotka).

Svetovno prvenstvo je ponovno pokazalo, da je vratarje v Erlangnu vredno dodatno okrepiti:  “Našo ekipo želimo popeljati na še boljšo raven, hkrati pa ekipi dati boljšo podporo z obetavnimi mladimi vratarji. Zelo smo veseli, da nam bo Škof pomagal, da iz naše vratarske igre izvlečemo še več”, pravi René Selke. Generalni direktor HCE je bil dolga leta tudi v golu Erlangena in ve, kako dragocena so lahko opažanja in nasveti izkušenih kolegov tudi v razburkanem tempu tekme. “Če potem dobite nekoga, kot je Gorazd Škof, ki je vrsto let igral na najvišji ravni, bo to zagotovo imelo pozitiven učinek.” 

Številka ena Erlangna, Klemen Ferlin, Gorazda Škofa pozna že iz sodelovanja s slovensko reprezentanco. Zanj je danes 45-letnik doma vzornik in nekakšen ljudski heroj. Škof sam je nekoč dejal, da se v Sloveniji zaradi priljubljenosti in navdušenja skoraj ne more prosto gibati. Škof bo v naslednjih nekaj tednih spodbujal in podpiral vratarje na treningih in tekmah pri našem klubu. 

Tom Hankel, čigar široka paleta nalog je doslej vključevala treninge vratarjev, se lahko zdaj še intenzivneje posveti atletiki in vrednotenju številnih merilnih podatkov s treningov in tekem. “Veseli smo, da imamo tukaj s Tomom absolutnega strokovnjaka,” še dodaja René Selke.

VIR: HC Erlangen

 

Komentarji