Gorenje do prepričljive zmage na Obali

Svoje 11. srečanje 1. NLB lige sta danes na Primorskem odigrala RD Butan Plin Izola in RK Gorenje Velenje. Prepričljivo zmago so dosegli gostje (27-37).


Pred samim srečanjem so se Velenjčani ponašali s polovično uspešno statistiko v državnem prvenstvu. Ob petih zmagah in petih porazih so se nahajali na petem mestu, medtem ko so bili Izolani čvrsto prikovani na zadnje mesto. V dosedanjem poteku sezone so vpisali eno samo zmago.

Rokometaši Gorenja so pot do zmage začeli tlakovati po dvanajstih minutah, ko so ob zadetku Aleksa Kavčiča prvič prišli do razlike dveh zadetkov. Od tod dalje se je prednost gostov samo še povečevala. Kljub temu, da se je domači vratar Jasmin Husić izkazal z nekaj obrambami je razlika med polčasom znašala že 10 golov v korist Gorenja (21-11).

V drugem polčasu so rokometaši iz Velenja zgolj še držali razliko, Izola pa ni na nobeni točki uspela ogroziti gostujočega vodstva.

Pri Gorenju je z zadetki izstopal Matic Verdinek, zabil je sedemkrat. Po petkrat sta zadela Andrins Celminš in Aleks Kavčič. Najboljši strelec Izole je bil Rok Gašperšič (4).

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji