Gorenje Velenje med TOP 16 Lige Evropa

Na Švedskem so rokometaši Gorenja Velenja po izenačeni tekmi, v končnici nadigrali domači Sävehof in se na koncu zmage veselili z rezultatom 28:27. Ose so se z devetimi točkami in četrtim mestom v skupini C uvrstile med najboljših šestnajst ekip Lige Evropa.  


Varovanci Zorana Jovičića so se na Švedsko odpravili z enim ciljem in to je zmaga, ki bi ohranila upe za napredovanje med najboljših šestnajst ekip Lige Evropa. Po izenačeni tekmi, so ose tekmo v končnici obrnile v svojo korist in na koncu slavile z rezultatom 28:27. Slavje pa je moralo počakati do zaključka tekme v Franciji. Aiax je na domačem igrišču nadigral Špance, in vrata osmine finala so se Velenjčanom odprla. 

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
˝Čestitam svoji ekipi za osvojeni pomembni dve točki. Z igro pa žal nisem zadovoljen. Tekmo smo odprli slabo, zgrešili smo ogromno odprtih strelov. Moram pa pohvaliti fante za borbo skozi celotno tekmo.˝

David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja
˝Za nami je še ena težka tekma. Žal nismo bili strelsko najbolje razpoloženi, kljub temu pa smo na koncu iztržili dve točki. Zmagali smo in to je trenutno najpomembnejše. Sävehof ni igral v svoji najmočnejši postavi, ampak nas to trenutno ne zanima. Mi smo uresničili cilj s katerim smo prišli na Švedsko.Čestitke ekipi.˝

Tekmec Gorenja Velenje v osmini finala bo francoski USAM Nimes Gard. Prva tekma osmine finala bo na sporedu 29. marca v Rdeči dvorani, povratna tekma pa en teden kasneje, 4. aprila, v Franciji. 

 

VIR/FOTO: RK GORENJE VELENJE

Komentarji