Gorenje Velenje v boj za polfinale

Velenjske ose čaka v soboto izjemno pomembna tekma. Po porazih proti večnim rivalom iz Celja, tako v državnem prvenstvu kot v Pokalu Slovenije, Velenjčani vse upe polagajo v Evropski pokal EHF, v katerem je bil cilj uvrstitev v polfinale. Črno-rumeni proti močni ekipi Vojvodine, na povratni tekmi doma lovijo zadetek zaostanka in imajo povsem realne  možnosti za napredovanje v polfinale.


Žreb varovancem Zorana Jovičića v četrtfinalu Evropskega pokala EHF ni bil najbolj naklonjen, saj jim je namenil moštvo Vojvodine, enega od glavnih favoritov za končni naslov. Poleg domačega prvenstva in evropskega tekmovanja, ekipa iz Novega Sada nastopa tudi v ligi SEHA, kjer se po uvodnem delu in zmagah nad Našicami ter Pelisterjem, nadeja uvrstitvi med najboljših osem ekip.

Prvo četrtfinalno tekmo v Novem Sadu so Velenjčani odigrali pred praznimi tribunami, saj je Vojvodina zaradi incidenta njihovih navijačev na tekmi proti Kremsu, kaznovana. Kljub temu, da so manjkali Grmšek, Pajt, Slatinek Jovičič in že dlje časa odsotni Haseljić, so ose tekmo odlično odprle in sredi 1. polčasa vodile že za šest. Domače moštvo je v začetku drugega dela izid poravnalo, toda rumeno črni so še enkrat stisnili na plin in se odlepili na 3 gole prednosti. Utrujenost iz pokalne tekme, krajša klop, nezbranost  in nekaj črnih minut v končnici tekme, je bilo dovolj, da je izkušena, čvrsta in močna ekipa Vojvodine obrnila rezultat in prvi polčas dvoboja obrnila v svojo korist.

Branko Tamše, trener Nexe Našic: ˝Vojvodina je že iz preteklih let dobro sestavljena ekipa, ki se je pred in med to sezono še dodatno okrepila. Sestavljena je iz zrelih, izkušenih igralcev in mladih perspektivnih rokometašev. Na vseh pozicijah imajo dva do tri igralce. Gre torej za spoštovanja vredno ekipo. Igrajo zelo hiter in atraktiven rokomet. Odlično se znajdejo v obrambi 6:0 in 5:1. Zaradi širine in kvalitete igralcev so nevarni iz vseh pozicij. Zunanja linija dobro razigrava krila in krožnega napadalca, hkrati pa so zelo nevarni s strelom od daleč.˝

Velenjčani bodo tako v soboto v Velenju lovili minimalni zaostanek. 

 

Komentarji