Gorišnica do druge zmage, Škofljica in Rudar do prve

Ponovno smo bili priča izjemnim obračunom tudi v 1.B ligi. Na pregledu prvih tekem bomo pregledali tekme med RD Moškanjci-Gorišnica in RK Grosuplje, pri RD Rudar je gostovala ekipa RD Alples Železniki, RK Sevnica pa je v svoji dvorani gostila ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak. Na dveh izmed omenjenih treh obračunov smo videli zmago domačo ekipe. Vse tri ekipe pa so se morale za zmago izjemno potruditi.


RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA : RK GROSUPLJE  27:25 (13:13)
Šandor 10, Hrupič in Krasnič po 3; Jakše 9, Sivka 5

Na prvi tekmi sezone so igralci Gorišnice zabeležili prvo zmago po vrnitvi med 1.B ligaše, medtem ko so Grosupeljčani remizirali. Od začetka pa so pobudo na terenu prevzeli gostje, ki so v 7. minuti povedli z 2:4. Vodstvo Grosupeljčanov se je v 12. minuti po zadetku Jana Sivke povišalo na tri gole (3:6). A domači, ki so začeli nekoliko v krču so se prebudili in v 17. minuti rezultat izenačili na 6:6. Gostje so hitro ponovno povedli z dvema goloma (6:8), a gostitelji so jih hitro ujeli in v 23. minuti tudi prvič na tekmi povedli (10:9). Do konca prvega polčasa pa smo nato spremljali izenačeno tekmo. Temu priča tudi rezultat po prvih 30. minutah. Ekipi sta na odmor odšli poravnani ob rezultatu 13:13. Začetek drugega polčasa pa v stilu celotne tekme. Gostje so ušli na dva gola prednosti (16:18), a so se domači še enkrat več vrnili. Nato smo spremljali igro gol za gol v 48. minuti pa je ob prednosti Grosuplja (20:22) njihov trener vzel minuto odmora. Takoj po tem so gostje prednost povišali na tri gole (20:23) in zdelo se je da morajo zadnjih 10 minut le še mirno pripeljati do konca. A zgodilo se je ravno obratno. Domači so rezultat najprej izenačili na 23:23 in kasneje tudi povedli (24:23). Igralci Gorišnice, ki so bili v naletu so bili boljši tudi v zaključku tekem in na koncu slavili z rezultatom 27:25.

RD RUDAR : RD ALPLES ŽELEZNIKI  21:18 (8:11)
Strehar 9, Jager 4; Berce 5, Maček, Štremfelj in Mirčevski po 3

Obe ekipi sta v novo sezono vstopili s porazom. Prvi polčas so bolje odprli gostje in imeli hitro na svojem računu dva gola prednosti (1:3). Domačim v prvem polčasu nič ni šlo po načrtih. Preveč zgrešenih priložnosti je botrovalo k temu, da so igralci Železnikov v 23. minuti prišli do petih zadetkov prednosti (5:10). Igralcem Rudarja se je do konca prvega dela igre uspelo nekoliko približati in so tako na odmor odšli s tremi goli zaostanka (8:11) in odprto računico pred drugim polčasom. Na začetku drugega polčasa pa povsem druga zgodba. Domači so z delnim rezultatom 4:0, v 38. minuti prvič na tekmi povedli (12:11). Gostje, ki so prvi gol v drugem polčasu  šele v 38. minuti, skupno s koncem prvega polčasa so bili brez gola kar 9. minut, so rezultat hitro izenačil na 12:12.Do 47. minute nato nismo videli prav veliko zadetkov. Nato pa se je začel nalet domače ekipe. Do 54. minute so si priigrali štiri gole prednosti (19:15) in tako mirneje vstopili v zaključek tekme. Le-to so mirno pripeljali do konca in zmagali z izjemno nizkim rezultatom 21:18, ter tako vknjižili prve točke v letošnji sezoni.

RK SEVNICA : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  24:28 (9:16)
Koritnik 7, Mastnak 5; Regner 9, Rot 7

Sevničani so novo sezono odprli z zmago, Škofljičani pa z neodločenim rezultatom. Po izenačenem začetku tekme so v 10. minuti po dveh zadetkih Juša Rota gostje povedli s 3:5. Tako je moral hitro z minuto odmora reagirati domači trener Primož Plazar. Do 22. minute smo bili nato priča izjemno izenačenemu obračunu, v zaključku polčasa pa so gostje z manjšim naletom naredili razliko in na odmor odšli s prednostjo sedmih golov (9:16). V drugem polčasu smo kar 5. minut čakali na prvi zadetek, kasneje pa se je igra vendarle razživela. A priča smo bili igri gol za gol. Igralci Škofljice so držali sedem zadetkov prednosti. Po polovici drugega polčasa pa so gostje po uspešno izvedeni sedemmetrovki Juša Rota povedli z desetimi goli prednosti (14:24). Nato pa mrk v igri gostov. V zadnjih dvanajstih minutah so dosegli le dva zadetka. A na njihovo srečo so si pred tem priigrali dovolj veliko prednost, da jih domačini niso mogli ujeti. Čeprav so se Sevničani približali na le štiri gole zaostanka so se zmage z rezultatom 24:28 veselili rokometaši Škofljice.

FOTO: RK Sevnica

Komentarji