Grega Jamnik: “Ne smemo gledati samo na prvo ligo”

V času pandemije koronavirusa in prekinitve vseh rokometnih tekmovanj smo se pogovarjali s kapetanom RD Urbanescape Loke Grego Jamnikom. Loka je letošnjo sezono v ligi NLB sklenila na desetem mestu. Grega je govoril o vtisih letošnje sezone, sistemu morebitnega novega tekmovanja v naslednji sezoni prve lige in še več.


“Sezono končati pred koncem rednega dela ni ravno dober občutek, ampak moramo to spoštovati. Mislim pa, da se je zveza pravilno odločila, saj so vsi ekipni športi preveč rizični za igranje tekem,” je povedal Jamnik, ki je potezo zveze označil kot pravilno.

Ekipa Urbanescape Loke že nekaj sezon igra v končnici za prvaka, tako da je končno deseto mesto v letošnji sezoni lige NLB manjše razočaranje: “Po nekaj zaporednih sezonah igranja v končnici za prvaka bi letos igrali v ligi za obstanek. S končnim 10. mestom bi lahko rekel, da nismo zadovoljni, saj smo tudi letos potihoma pričakovali končnico za prvaka.”

Loka je z zmago nad Velenjem odlično odprla sezono in (pre)hitro dobila na samozavesti: Seveda, nebi si mogli želeti boljšega uvoda v sezono. Bili smo zelo samozavestni z mislijo na nove zmage. Vendar nas je ta zmaga kasneje kar malo preveč ponesla in hitro smo začeli oddajati točke.

Vzrok za slabe predstave Loke v letošnji sezoni lige NLB

“Poudaril bi pomanjkanje izkušenj, saj smo ena izmed najmlajših ekip v ligi. Tudi poškodbe letos niso počivale. Imeli smo namreč največ neodločenih rezultatov, kar pomeni, da nam je vedno malo zmanjkalo do uspeha in boljše uvrstitve na lestvici.”

Ob vprašanju za mnenje o morebitnem novem sistemu prvoligaškega tekmovanje je Jamnik odgovoril naslednje: “Mislim, da bi moralo biti za vse lige pravično in ne samo gledati na 1. ligo.”

Komentarji