Grega Krečič se seli na Madžarsko

Po koncu sezone 2019/2020 vrste ekipe RD Koper zapušča tudi Grega Krečič. Krečič je za prvo ekipo Kopra igral vse od ponovne ustanovitve leta 2013. Grega Krečič bo v naslednji sezoni igral na Madžarskem pri ekipi Csurgoi KK.


Grega Krečič je v dresu Kopra odigral preko 200 tekem in dosegel več kot 600 zadetkov. Krečič bo v naslednji sezoni moči pri madžarskem Csurgu moči združil še z dvema Slovencema. Za Csurgo namreč že igrata Klemen Cehte in Gregor Potočnik. Kruh si je nekoč pri Csurgo služil tudi vratar Rok Zaponšek, ki se je po letošnji sezoni preselil v Francijo.

Grega Krečič: “Po sezoni se selim na Madžarsko, česar sem vsekakor vesel. Po drugi strani pa odhajam iz kluba kjer sem rokometno zrasel. Žal mi je, da se je letošnja sezona končala predčasno, saj sem se želel posloviti na drugačen način, še s kakšno dobro predstavo. Zaradi visokih ambicij in želje se preizkusiti na najvišjem nivoju, sem se odločil narediti stopničko višje. Nov klub mi nudi možnost za igranje na višjem nivoju, igral bom lahko proti številnim svetovnim zvezdnikom rokometa. Pričakovanja pred novo sezono so seveda velika, zato upam, da se bo situacija z korona virusom čim hitreje izboljšala. Rad bi se zahvalil vsem trenerjem s katerimi sem lahko treniral šport, ki ga imam najraje. Zahvalil bi se rad tudi vsem navijačem, ki so nas podpirali skozi vsa ta leta. Upam da se še kdaj vidimo v najlepši dvorani. Prav tako želim vsem v klubu veliko sreče v prihodnje,” je za klubsko spletno stran povedal Krečič.

Aljoša Bertok – predsednik RD Koper: “Grega oz. Krečo, kot mu pravimo, je bil eden pomembnejših igralcev v tem 7-letnem obdobju kluba. S propadom RK Cimos in odhodom vseh vrhunskih igralcev je njegova generacija dobila edinstveno priložnost za napredovanje, saj se je nov klub povsem posvetil njim in jih postavil v prvi plan. Krečo je eden izmed igralcev, ki je priložnost izkoristil. Bil je zraven pri vseh večjih uspehih kluba. Od vedno mi je bila všeč njegova samozavest in upam, da mu bo koristila tudi v novi sredini. Želeli smo si drugačnega zaključka sezone in drugačnega slovesa, a so nam izredne razmere prekrižale načrte. Tudi v imenu naših navijačev in privržencev se mu zahvaljujem za vse kar je dal in mu želim veliko uspehov in čim manj poškodb. V našem društvu smo ponosni, da fantje odhajajo v boljše lige, boljše in bogatejše klube in to jemljemo kot priznanje za našo rokometno šolo. Veliko stavimo na to, da z vsemi ohranjamo dobre odnose z željo o ponovnem sodelovanju.

Foto: RD Koper

Komentarji