Gregor Ocvirk: ”Jaz si želim zdravo okolje in igre – želim igrati rokomet.”

Član zlate slovenske mladinske reprezentance, otrok celjskega rokometa, Gregor Ocvirk, v domačem klubu ni več dobrodošel. Medtem ko so Celjani že pridno trenirali, Gregor pa je bil na zasluženem dopustu (pred dobrim mesecem je s slovensko mladinsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Celju osvojil zlato), se je celjska strokovna stroka odločila, da na mladega Ocvirka ne misli več računati.


Sicer v celjskem klubu govorice še zanikajo. Zakaj Ocvirka po enem mesecu še ni bilo na treningu in ali bo Branko Tamše v prihajajoči sezoni nanj sploh računal, še ni jasno. Na drugi strani pa se pojavljajo predvsem negativne kritike. Kot pravi sam Ocvirk: “Še vedno sem igralec Celja, ampak oni so jasno povedali, da se me v ekipi ne želijo. To mi je dejal direktor Rok Plankelj.”Seveda se tu pojavi ogromno vprašanj. Zakaj Ocvirk v ekipi ni več dobrodošel, medse ga nočejo sprejeti niti soigralci, si lahko vsak interpretira po svoje. Ocvirk ima s klubom sicer podpisano 3-letno pogodbo, torej je njegova usoda popolnoma v rokah celjskega kluba. Klub ga lahko proda, lahko ga kam posodi, lahko ga tudi posedijo na klop. Če s klubom ne bodo prišli do sporazumnega zaključka, bo moral Ocvirk v Celju ostati: “Potem bom verjetno moral priti trenirati v Celje. Ampak v takem okolju, kjer nisem zaželen, tudi sam ne vem, kaj bom. Na vsak način me hočejo uničiti.”

Neuradno je prišla ven tudi vest, da ga Celjani v Slovenijo nočejo posoditi, hočejo ga le prodati (zaradi odločitve ostalih klubov, da morajo Celjani tekmovati v domačem prvenstvu vse od začetka). Vendar pa se tu vsekakor poraja vprašanje odškodnine, ki pa je v tem primeru za 20-letnega igralca brez večjih izkušenj vsekakor zelo previsoka. Celjski strokovni štab končnega zaključka še ni podal. Ocvirkova usoda bo znana šele konec tedna, ko bodo Celjani na Vranskem tudi uradno predstavili ekipo za prihajajočo sezono.

V Celjskem klubu so še dodali: “Kot vedno do sedaj, bomo tudi tokrat težave reševali znotraj kluba. Z njim smo se sestali takoj po zaključku evropskega prvenstva v Celju, predstavili smo mu možnosti nove pogodbe, natisnili smo mu novo opremo, rezervirano je imel mesto v ekipi na turnirju v Strugi. Kljub je nanj računal in nanj računa tudi v prihodnje. Že od začetka pripravljalnega obdobja ga pričakujemo na treningih, do njega izpolnjujemo vse pogodbene obveznosti. V kolikor se sam ne vidi v naši zgodbi, mu mi ne mislimo delati nobenih težav.”

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Maribor Branik, RZS

Komentarji