Grosova: “Bili smo blizu, a vseeno daleč”

Slovenska reprezentanca je končala nastope na evropskem prvenstvu na Danskem. V torek je klonila tudi na tretji tekmi skupine prvega dela, Črnogorke so bile boljše s 26:25.


Slovo od turnirja v danskem mehurčku je bilo grenko. Po dveh visokih porazih proti rokometnim prvokategornicam iz Francije in Danske je na odločilni tekmi za napredovanje v drugi del tekmovanja morala priznati premoč še Črni gori. Slovenke so sredi drugega polčasa zaostajale za osem golov in v končnici zadihale za ovratnik tekmicam, a ostale praznih rok.

Ana Gros, kapetanka slovenske reprezentance:
“Zelo sem razočarana in žalostna. Bili smo blizu, a vseeno daleč. S soigralkami smo se borile, a to ni bilo dovolj. V prvem polčasu naša igra ni bila prava. S soigralkami bi morale bili bolj agresivne v obrambi. Zgrešile smo tudi nekaj neoviranih strelov, kar nas proti takšnim tekmicam drago stane. Zelo sem žalostna, saj sem verjela v to, da nam bo uspelo. Imamo super ekipo, a morda nam je zmanjkal kakšen trening ali dan priprav več, da bi bile boljše.”

Branka Zec, vratarka slovenske reprezentance:
“Razočarana sem. Dejstvo, da smo pokazale, da lahko igramo, me jezi le še bolj. Prepozno smo se zbudile. Če je tekma na vse ali nič, bi jo morale osredotočeno, kot smo to počele v večjem delu drugega polčasa, igrati že od začetka. Na žalost tega ni bilo. Dejavnikov za to je več, a izgovorov ne bomo iskali. S prikazanim na tem evropskem prvenstvu ne moremo biti zadovoljni.”

FOTO: Anze Malovrh / kolektiffimages

Komentarji