Grosupeljčani z zmago vse bližje 1. B ligi

Prejšnji petek smo bili lahko v Grosupljem priča derbiju 16. kroga, kjer so se domači rokometaši RK Grosupljega pomerili z ekipo RK Cerkelj – Radovljice. Za ekipi, ki sta v sami končnici sezone uvrščeni na visoko drugo in tretje mesto, je bil petkov obračun izjemnega pomena, saj bi zmaga še malo bolj odprla vrata napredovanja v  1. B ligo.


Že uvodne minute obračuna so nakazale, da bomo priča zelo izenačeni in napeti igri. V 3. minuti je prvi zadetek na tekmi dal Jan Debelak in zadel za vodstvo gostov z 0:1. Domačini so nato po zadetku Urbana Verbiča hitro izenačili (1:1). Tudi nadaljevanje prvega polčasa je potekalo borbeno z močno obrambo, malo goli in zelo izenačeno igro. Nobeni izmed ekip ni uspelo uiti več kot na zadetek razlike (23. minuta 9:9).

Potem pa so po zadetku za vodstvo z 10:9 domači še hitro izkoristili neuspešen napad Cerkljanov in z golom Mišmaša povedli na 11:9. Minimalno prednost zadetka, dveh so Grosupeljčani uspešno držali vse do zadnjih minut, vendar je gostujoči ekipi v samem zaključku prvega dela rezultat uspelo znova izenačiti (13:13).

Tudi v nadaljevanju rokometaši obeh ekip niso niti malo popuščali v svoji igri. Videlo se je, da sta obe moštvi visoko motivirani, saj obe strmita k napredovanju v 1. B ligo. Vse tja do zadnjih desetih minut obračuna smo bili priča borbeni in zelo izenačeni igri. Ekipi sta se konstantno menjali v vodstvu, domačinom je nekajkrat uspelo »pobegniti« na vodstvo z dvema zadetkoma, toda Cerkljani so jih takoj hitro ujeli.

V 49. minuti je bil rezultat tako 20:20, kar pa je napovedovalo napeto končnico obračuna. Z zadetkom Muhiča v 52. minuti so Grosupeljčani povedli na 21:20 in nato še bolj stisnili v napadu. Cerkljani so jih poskušali ujeti in izenačiti, vendar jih domačini niso več spustili blizu. V samem zaključku obračuna so vodili že s štirimi zadetki prednosti (28:24) in slavili zmago in drugo mesto v skupini, ki jim, v kolikor ga obdržijo še naslednja dva kroga, zagotovi mesto v 1. B ligi. Tekma se je naposled zaključila z zadetkom gostujočih rokometašev in končnim rezultatom 28:25.

Najboljša strelca ekipe sta bila tokrat Gregor Mišmaš pri Grosupeljčanih s šestimi zadetki in Jan Debelak iz Cerkelj – Radovljice z enajstimi.

RK Grosuplje: RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica) 28:25 (13:13)

RK Grosuplje: Mušič, Kitak, Mišmaš 6, Rede 4, Kokot, Ferkulj 3, Stare, Pišek, Pekeč, Slemenjak, Harbaš, Verbič, Muhič, Corel, Zakotnik

Izključitve: 8 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: 1

7 – metrovke: 3/3

RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica): Miševič, Debelak 11, Soklič 2, Stare, Grašič, Letonja, Fajon 4, Križaj 6, Šilc, Kovač, Golmajer – Zima 1, Kamenšak 1, Mitičič, Valjavec, Mirčevski, Muršec

izključitve: 4 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: 1

7-metrovke: 1/1

Pripravila: Nika Batnik

Foto: Facebook/RK Grosuplje

Komentarji