Grosuplje pričenja priprave z novim trenerjem

Rokometaši Grosuplja so se v ponedeljek, 3. avgusta 2020, zbrali na igrišču v Zavrhu nad Spodnjo Slivnico, kjer so opravili prvi skupni trening pred začetkom nove sezone.


Sezono bo članska ekipa pričela z novim trenerjem Andražem Podvršičem, ki je po lanskoletni vrnitvi iz tujine, kjer se je udejstvoval kot igralec, sedaj prevzel glavno besedo izven terena. Andraž Podvršič je s svojimi izbranci opravil prvi trening pripravljalnega obdobja za prihajajočo sezono.

V klubu so pozdravili tudi pet novincev: Jana Horžena iz Trebnjega, Luko Magdaleniča iz Kopra, Jako Pluta in Kristjana Pršino iz Novega mesta ter Andreja Miljuša, ki je nazadnje igral v Logatcu.

Rokometaši iz Grosuplja bodo v pripravljalnem obdobju večino časa preživeli v dvorani Brinje in na zunanjem igrišču. V sredo se fantje odpravljajo na petdnevne priprave v Bohinj, kjer bo v prvem planu nabiranje telesne moči in kondicije, na treningih pa bodo rokometaši takoj poprijeli tudi za žogo.

Andraž Podvršič je na kratko strnil misli ob prvem treningu: “V ekipi imamo nekaj novih igralcev, za katere verjamem, da se bodo dobro vključili v ekipo. Vsi so osebnostno in športno zreli rokometaši. Od članov ekipe pričakujem, da bodo redno in odgovorno obiskovali treninge, dobro delali ter delo s treningov prenašali na tekme. Želim si, da bi bili povezani in skupaj stremeli k enemu cilju – napredku in uspehu ekipe. Zahvaljujem se gospodu predsedniku in vodstvu kluba za zaupanje in sodelovanje. Verjamem, da bomo skupaj poskrbeli za kvaliteten razvoj grosupeljskega rokometa.”

Fante čaka en mesec intenzivnih priprav in 7 prijateljskih tekem, ki bodo zaprtega tipa, zaradi priporočil NIJZ. Prvi pravi preizkus pa že 12. septembra, ko se začenja 1. B DRL. Grosupeljčani bodo v prvem krogu gostovali pri ekipi ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak.

FOTO: RK GROSUPLJE

Komentarji