Herman Leskovar: “Ne bomo kalkulirali, ukvarjamo se z našo igro!”

Kapetan “mulcev” iz Ljubljane je pokomentiral žreb v njihovi krstni sezoni Lige NLB. Prvi nasprotnik Ljubljane bo velenjsko Gorenje, tekma bo odigrana v Rdeči dvorani. Že v drugem krogu pa Ljubljančane čaka tekma proti Izoli, ki po marsikaterih napovedih spada med neposredne konkurente za obstanek. Kako kapetan MRK Ljubljana gleda na to?


Kako gledaš na prvega nasprotnika v krstni sezoni Lige NLB?
S prvim nasprotnikom se zaenkrat ne ukvarjamo. V to ligo smo prišli, da bi se zoperstavili slovenski rokometni eliti. Z vsakim nasprotnikom se igra dvakrat, tako da je meni osebno povsem vseeno, kdaj s kom igramo.

Začetek prvenstva ne bo lahek, a že naslednje (drugo) kolo na Galjevico prihaja Izola. Bo to tekma, ki lahko odloča o izpadu?
V sezoni bo 26 tekem torej je na voljo 52 točk. Kdor jih bo zbral največ, bo prvak. O drugem krogu se mi ne zdi smiselno govoriti o tekmi, ki bi o čemerkoli odločala. Vsaka tekma je priložnost za točke in to je to.

Bo kaj taktiziranja v prvem krogu, glede na pomembnost tekme v drugem krogu?
Mislim, da nismo v položaju, da bi taktizirali še preden se vse skupaj začne zares.

Kakšen je tvoj pogled na to, da prvo tekmo igrate v gosteh?
Ni se smiselno ukvarjati s stvarmi na katere nimaš vpliva. Želeli smo 1. ligo in si jo priigrali. Komaj čakamo, da se začne. Kje? Vseeno!

Komentarji