Hrvati dobili mednarodni turnir v Dobovi

MRD Dobova je gostila 3. zaporedni mednarodni memorialni turnir Franca Poloviča, na katerem so nastopile domača MRD Dobova, RD Riko Ribnica, RK Nexe Našice in RK Dubrava Zagreb. Turnir so po zelo napeti končnici osvojili Hrvati in Našic.


Prvo tekmo sta odigrala MRD Dobova in RK Nexe Našice. Dobovčani so dobro začeli in tudi povedli, ter vodili s konstantno prednostjo. Gostje iz Našic so prvič izenačili v 17. minuti pri rezultatu 9:9. Z dobro igro na krožnega napadalca in zadetki iz krilnih položajev so hitro prišli tudi do vodstva. Igralci Nexeja so povedli v 24. minuti pri rezultatu 13:14. Polčas so nato zaključili s 13:15.

Drugi polčas so rokometaši Nexeja nadaljevali z dobro predstavo, Dobovčani pa so v napadu bili brez idej temu pa je pripomogla tudi dobro razpoložena gostujoča vratarja. V drugem polčasu smo uspeli zadeti le 5 strelov, prejeli pa smo jih kar 14. RK Nexe Našice so zelo izkušena in močna ekipa, kar so tudi dokazali. Končni rezultat je bil 18:29 v prid RK Nexe Našice.

MRD Dobova: Delič, Dular 4, Markušić 2, Rožman, Leben, Baznik, Polutnik, Bura, Jazbec, Mladkovič, Zavodnik 2, Krnc, Šušnjara, 3, Kunst 1, Sintič, Hotko 2.

RK Nexe Našice: Gadža 2, Leban 2, Eter 2, Zrnić 4, Mrđenović, Barišić Jaman 2, Car, Buvinić 3, Greganić 1, Jelinić 2, Kvastek 1, Lončar 1, Lavrič, Tomić 6, Celebi 2, Vozab 1.

Drugo tekmo turnirja sta odigrala RD Riko Ribnica in RK Dubrava Zagreb. Pričakovali smo lahko napeto igro. Tako Ribničani kot njihovi hrvaški nasportniki imajo kakovostne ekipe. Rokometaši Rika trenutno zasedajo drugo mesto v slovenskem državnem prvenstvu, med tem ko je Dubrava v Hrvaški premijer ligi na prvem mestu (v delu ko še nista vključeka RK PPD Zagreb in RK Nexe Našice). Povedli so Zagrebčani, vendar je ekipa Rika hitro izenačila in povedla. Ekipi Dubrave je od 13. minute dalje nekoliko padla koncentracija, saj so bili po tem 7 minut brez zadetka in Ribničanom je uspelo priti do delnega izida 3:0 in najvišjega vodstva v prvem polčasu +5 golov (15:10). Polčas so zaključili z rezultatom 16:11. Tempo sta ekipi stopnjevali tudi v drugem polčasu, na začetku so Ribničani še povečali svojo prednost ter jo dobro držali. Rokometaši Dubrave so nato svoj zaostanek nekoliko zmanjšali, vendar ni bilo dovolj za zmago. Ribnica je slavila z rezultatom 29:26.

RD Riko Ribnica: Bojič, Strmljan 1, Vujačič 2, Glavan, Žagar, Knavs 7, Ranisavljevič 1, Pahulje 1, Lešek 1, Nosan 3, Klarič, Kovačič 4, Pucelj 5, Tomšič 2, Nosan, Košmrlj.

RK Dubrava Zagreb: Ivankovič 1, Volar 3, Đaja, Dumančić 2, Vinković 5, Maričič 1, Šutalo, Samarđič 1, Medić 3, Godec 1, Marković, Turčić 2, Grahovac M. 3, Grahovac D., Račić 4, Topić.

3. MESTO

Za tretje mesto so se udarili Dobovski rokometaši in trenutno vodili v hrvaški Premijer ligi RK Dubrava Zagreb. Slednji niso imeli veliko premora med tekmama, vendar smo se zavedali da se ne bodo kar z lepa vdali. V napadu so povedli gostje, ki pa smo jih hitro ulovili. Odlično se je izkazal Tilen Leben, ki je poleg mnogih obramb iz igre obranil tudi 3 najstrožje kazni. Kljub že eni odigrani tekmi so dobovski fantje delovali bolj zbrani, kar se je videlo tudi v igri. Zadnjih 6. minut ekipa Dubrave ni zadela in Slovenci so prišli do vodstva s 5 zadetki ter polčas zaključili z rezultatom 9:14. Dobro predstavo so nadaljevali tudi v drugem polčasu in stopnjevali svoj ritem. Na koncu so nekoliko popustili, vendar je ostalo dovolj moči za zmago. Slavili so z rezultatom 27:26.

MRD Dobova: Delič, Dular 3, Markušićm 5, Rožman, Leben, Baznik, Polutnik, Bura 3, Jazbec 2, Zavodnik 1, Mladkovič, Krnc 1, Šušnjara 3, Kunst 2, Hotko 1.

RK Nexe Našice: Ivanković 1, Volar 4, Đaja 1, Dumančić 4, Vinković, Maričić 4, Šutalo, Samarđić 1, Medić, Godec 1, Marković, Turčić, Grahovac M. 3, Grahovac D., Račić 5, Topić 2.

FINALE

Za konec smo spremljali obračun med RD Riko Ribnica in RK Nexe Našice. Zagotovo smo pričakovali tesen obračun, saj smo vedeli da se bosta pomerili dve močni in izkušeni ekipi. Obe ekipi sta se močno borili, čemu je bil priča tudi rezultat. Slednji je bil konstantno izenačen ali pa je bila ena ali druga ekipa v vodstvu z manimalno prednostjo. Prvi polčas je pripadel ekipi Nexea z rezulattom 11:12.  tako smo v prvem polčasu videli edino diskvalifikacijo turnirja, ko si je rdeči karton prislužil Marko Međenović (Nexe). Tako kot je bil napet prvi polčas, je bil tudi drugi. Tako ena kot druga ekipa se je močno borila v napadu in obrambi in kazala svojo kvaliteto. Na koncu so le slavili rokometaši RK Nexe iz Našic z rezultatom 27:28.

RD Riko Ribnica: Bojič, Strmljan 3, Vujačić 5, Glavan, Žagar 2, Knavs 4, Ranisavljević 2, Pahulje 2, Lešek, Nosan B. 2, Klarič, Kovačič 4, Pucelj 2, Tomšič 1, Nosan M., Košmrlj

RK Nexe Našice: Gadža 2, Leban 5, Eter, Zrnić 3, Međenović, Barišić Jaman 3, Car, Buvinić 2, Greganić, Jelinić 4, Kvastek, Lončar 2, Lavrič, Tomić 6, Celebi 1, Vozab

 

Strelec turnirja: Mario Tomić (RK Nexe Našice)

Najboljši vratar: Tilen Leben (MRD Dobova)

Najboljši igralec: David Kovačič (RD Riko Ribnica)

Komentarji