Huda poškodba Žabića, menjava že znana

Selektor moške članske rokometne reprezentance Uroš Zorman je na priprave pred januarskim evropskim prvenstvom vpoklical novo ime. Stefana Žabića bo zamenjal Jernej Drobež.


Minuli vikend je velika nesreča doletela krožnega napadalca Celja Pivovarne Laško, Stefana Žabića. Ta si je na klubski tekmi Lige NLB na Škofljici strgal ahilovo tetivo desne noge, zaradi česar ne bo mogel pomagati reprezentanci.

Četverico krožnih napadalcev je Zorman sedaj zapolnil s članom Gorenja Velenje, Jernejem Drobežem, ki je za reprezentanco do danes zbral pet nastopov, del te pa je bil tudi v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu za nastop med evropsko smetano.

Poleg njega se bodo 26. decembra na treningu v Celju zbrali še krilni igralci Staš Slatinek JovičićTilen KodrinTadej MazejBlaž JancGašper Marguč in Domen Novak, zunanji igralci Nik HenigmanBorut MačkovšekAleks VlahDean BombačRok OvničekMiha ZarabecNejc CehteJure Dolenec in Tadej Kljun, krožni napadalci Blaž BlagotinšekKristjan Horžen in Matic Suholežnik ter vratarji Klemen FerlinUrban Lesjak in Miljan Vujović.

Slovenska elitna izbrana vrsta bo prvi del priprav opravila v Celju, drugega v Ljubljani, do odhoda v nemško prestolnico pa jo čakajo tri pripravljalne tekme. Najprej se bo v petek 29. decembra ob 15.15 v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, 5. in 6. januarja pa sta pred njo v Poreču še tekmi s Črno goro in Hrvaško. Vstopnice za obračun na Koroškem so že na voljo in sicer na vseh prodajnih mestih sistema mojekarte.si ter preko spleta TUKAJ.

Slovenijo uvodni del prvenstva stare celine čaka v nemški prestolnici, kjer se bo v okviru skupine D v četrtek, 11. januarja najprej pomerila s Ferskimi otoki, z vmesnima dnevoma premora pa sledita še dvoboja s Poljsko in Norveško.

Komentarji