Hude borbe za prvo in tretje mesto v prvi kadetski ligi

Po trinajstih odigranih tekmah spremljamo napeto borbo v samem vrhu kadetske razpredelnice. Velenjčani in Ribničani imajo na prvem mestu po 25 točk, za njima so Celjani in Slovenjgradčani s po 18 točkami. 


Med kadetsko elito se trenutno najbolje znajdeta moštvi Boruta Plaskana in Jana Puclja, ki sta do danes nabrali 10 zmag. Obe moštvi kažeta hiter in kolektiven rokomet, ki je ključ do uspeha v slovenskem in na mednarodnem nivoju. 

Odlične predstave nizajo tudi igralci Celja, Slovenj Gradca in Slovana, ki so trenutno največji kandidati za osvojitev brona. Fantje iz mesta grofov ter fantje iz Kodeljevega imajo trenutno na svojem spisku eno odigrano tekmo manj kot ostale ekipe. Turbulentno je bilo predvsem v zadnjem odigranem (14.) krogu, ko je Slovan na domačem parketu zadal drugi poraz vodilni ekipi iz Velenja, Celjani pa so v zadnjih minutah prišli do zmage v Zlatorogu, ko so premagali rivale iz Koroške. Vse naše najboljše slovenske ekipe krasi hiter, taktičen rokomet, ki ga dopolnjujejo ostrostrelci iz razdalje.

Z  dvema točkama manj (14) od Slovenj Gradca in Slovana sledijo kadeti iz Brežic in Iga. Brežice so na zadnji tekmi po hudem boju prišle do tesne zmage nad Trebnjem. Osmi Trebanjci in deveti Ormožani so še zadnji, ki niso odigrali 13 tekem. Jeruzalemčki so na domačem parketu, v zadnjem krogu prišli do suverene zmage nad višje postavljenimi Ižanci.  Štirikrat so zmagali fantje iz Škofljice in Grosuplja, na repu lestvice pa se nahajajo Škofjeločani, ki še niso zabeležili zmage.

Prihajajo zanimivi obračuni 15. kola. V mesto miru prihajajo močni Brežičani, v Škofljici pa bo derbi rezultatskih sosedov (Škofljica – Grosuplje). ŠD Mokerc KIG bo gostil Celjane, Trebanjce čaka trdo delo proti gostujočim Velenjčanom. Ribnica bo doma iskala zmago proti Ormožanom, Škofja Loka pa prve zmagovalne točke proti suverenemu Slovanu. 

 

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji