INTERVJU – Marko Sintič: “Lagal bi, če bi rekel, da nisem zadovoljen”

Dobova je v letošnji sezoni marsikaterega presenetila s svojo igro in predvsem s tem, da je konstantno skozi celotno sezono uvrščena med najboljših 6 ekip. Lani so se borili za obstanek, letos pa krojijo vrh 1. lige. Pogovarjali smo se z najboljšim strelcem ekipe in kapetanom Markom Sintičem. Spremembo v igri pripisuje temu, da so igralci že kar nekaj časa skupaj. Tudi sprememba na trenerskem stolčku se je več kot očitno obrestovala.


Zdi se, da po lanski sezoni letos gledamo povsem neko drugo Dobovo. Kaj mislite, da je vzrok za takšen preskok iz lanske sezone?

Sigurno v letošnji sezoni kažemo čisto drugačne in boljše predstave, kot v prejšnjih dveh sezonah odkar sem v Dobovi. Sigurno se veliko pozna, da je sedaj ogrodje ekipe že tretje leto skupaj, nekako smo bolj uigrani. Ključni razlog je sigurno tudi ta, da je vsak sprejel vlogo, ki mu jo je namenil naš strokovni štab. Kot kapetan sem na fante zelo ponosen, ker smo v sezoni pričarali zgodovinski uspeh za Dobovo, ki je po 24 letih tako visoko v slovenskem rokometu.

Dobili ste tudi novega trenerja Benjamina Teraša. Kaj je ta prinesel ekipi?

Prinesel je predvsem nek drug način dela, ki se malo razlikuje od dosedanjih trenerjev, ki sem jih imel. Rekel bi, da je uvedel sistem, ki nam ustreza in vsakemu dodelil vlogo v tem sistemu, katerega se držimo. Sigurno pa se veliko treninga posveti taktični pripravi nasprotnika in pa napredovanju vsakega posameznika v ekipi.

Kot drugi strelec lige ste tudi eden izmed nosilcev igre pri Dobovi. Kaj vas žene naprej?

V letošnji sezoni sem po dveh sezonah v Dobovi dobil zelo veliko vlogo v ekipi. Postal sem kapetan ekipe in pa dobil veliko priložnosti in minut za igro in vodenje ekipe, katere sem želel izkoristiti čim bolj. Zelo sem zadovoljen, da prikazujem takšne igre in sem v vrhu strelcev lige, prav tako pa me veseli še bolj dejstvo, da smo ob tem še na 5. mestu 1. NLB lige.

Žene me naprej še vedno želja in strast do rokometa, sigurno je ob tem, da opravljam dopoldan še službene obveznosti, včasih zelo težko, vendar z dobrimi rezultati in igrami je vse to nekako lažje. Sigurno je pa moja želja, da bi zaigral na profesionalnem nivoju, da lahko še napredujem in se v popolnosti posvetim rokometu.

Kako ste za zdaj zadovoljni z vašo sezono pri Dobovi?

Lagal bi, če bi rekel, da nisem zadovoljen z mojo sezono pri Dobovi. Sigurno so malenkosti in tekme, ki bi si jih želel, da bi odigrali drugače, vendar v dolgi sezoni prihaja do padcev v igri.  Zelo sem zadovoljen s svojo igro, sigurno pa še vidim prostor za napredek. Ekipno pa sigurno moramo biti zadovoljni z našo igro, vsi so nas nekako uvrščali v glavnega kandidata za izpad, sedaj pa smo ustvarili zgodovinski uspeh in »Dubuvo« pripeljali med 6 najboljših slovenskih ekip.

Dobova je za mnoge presenečenje letošnje sezone lige NLB. Nihče pa še ne ve, kako bodo stvari potekale naprej zaradi širitve koronavirusa. Kako vi gledate na to?

Moj pogled na stvar je, da je edina pravilna odločitev, da se prvenstvo prekine in prestavi, mogoče tudi, če se stvari ne izboljšajo, odigra samo redni del.  Zdravje je ključno in na prvem mestu, zato bi še enkrat pozval vse, da bodite doma in se držite ukrepov, da čimprej zmanjšamo širitev Koronavirusa in da se vrnemo nazaj k »normalnemu« načinu življenja.

Že tretjo sezono igrate pri Dobovi. Kakšni so načrti za prihodnost?

Letošnja sezona je moja že tretja pri Dobovi. V Dobovi sem doživel marsikaj od poškodbe, težkega povratka po poškodbi, borbe za obstanek, postal kapetan in z ekipo smo v letošnji sezoni prigarali zgodovinski uspeh za Dobovo. Odločitev, da sem odšel v Dobovo, se je izkazala za pravilno. Načrti za prihodnost so sigurno, da si želim zaigrati na profesionalnem nivoju in stopiti še korak višje. Ne izključujem pa, da ob dobri sestavi ekipe in dobrem dogovoru v Dobovi nadaljujemo z letošnjim delom in poizkušamo še korak višje.

“Ob tej priložnosti, bi se rad zahvalil staršema, da sta mi omogočila in podpirala, da lahko sedaj igram na nivoju na katerem igram. Prav tako pa zahvala vsem navijačem, ki nas podpirate. Podpirajte rokomet še naprej,” je zaključil Marko Sintič.

FOTO: MRD DOBOVA

 

Komentarji