INTERVJU z igralcem kroga: “Začel sem zaradi družbe in zabave”

Levičar Gal Cirar, ki v dresu Trimo Trebnjega nosi  številko 44, je na Dolenjsko prestopil v pretekli sezoni. Pred tem se je izkazal v Ormožu, kjer je v treh sezonah dosegel preko 300 zadetkov in bil eden od nosilcev igre. Prve rokometne korake je vse od mlajših dečkov naredil v velenjski rokometni šoli. V tekoči sezoni Lige NLB je s 34 goli 5. strelec tekmovanja. Blestel je v 5. krogu proti Dobovi, ko je dosegel sedem golov.


Pri katerih letih si začel trenirati rokomet?

Če se dobro spomnim, sem rokomet pričel trenirati v petem ali šestem razredu osnovne šole, torej pri nekje 11 letih.

Zakaj si se odločil za rokomet?

V Velenju je rokomet šport številka ena. Veliko mojih prijateljev ga je treniralo in tako sem začel tudi jaz, takrat sem začel bolj zaradi družbe in zabave.

Tvoj največji dosežek do sedaj?

Vsaka tekma, ki jo zmagaš, je dosežek. Če bi že moral izbirati, potem bi rekel zmaga Trima v februarju 2019 proti Celju v dvorani Zlatorog.

Kateri nasvet trenerja, ki si ga dobil, je nepogrešljiv?

Vsi trenerji, ki so me do zdaj trenirali, so mi dali veliko uporabnih nasvetov in v glavi trenutno nimam prav zares posebnega.

Katero tekmo do sedaj si si najbolj zapomnil in zakaj?

Najbolj sem si zapomnil zadetek iz sedemmetrovke po izteku igralnega časa proti Gorenju Velenju v “svoji” domači dvorani, kjer sem začel z rokometom, ki nam je v lanski sezoni prinesla točko.

Kakšne so tvoje rokometne sanje?

Neke posebne želje glede klubov nimam. Rad bi si želel zaigrati le v eni od najmočnejših lig na svetu (Francija, Nemčija, Madžarska).

Kakšen nasvet bi dal mladim, ki se spoznavajo z rokometom?

Mladim bi sporočil, naj se na rokometnem igrišču zabavajo in poslušajo nasvete trenerjev, kajti trenerji nam nikoli nočejo škodovati.

Rojstni datum: 19. 9. 1995
Višina: 188 cm
Teža: 82 kg
Dosedanji klubi: RK Gorenje Velenje, RK Jeruzalem Ormož.

Komentarji