Iskanje Vujovićevega naslednika: Tamše morda sploh ni resen kandidat

Natanko dva tedna je minilo odkar je se je Veselin Vujović poslovil od selektorskega stolčka. Čez točno mesec dni se prične evropsko rokometno prvenstvo, zaenkrat pa se pri iskanju novega glavnega trenerja slovenske reprezentance pojavlja več vprašanj kot odgovorov.


Javnost se že lep čas ukvarja z iskanjem najverjetnejših selektorskih kandidatov. Omenjalo se je kar nekaj zvenečih tujih in domačih rokometnih imen. Slovenski mediji so poročali o morebitnih prihodih nekdanjega španskega reprezentanta Talanta Dujšebajeva, Islandca Alfreða Gíslasona in celo slovitega Španca Juana Carlosa Pastorja. Govora je bilo tudi o Urošu Zormanu, ki izkušenj z vodenjem prvega moštva sicer sploh še nima, kot najverjetnejši kandidat pa se je pojavljal Branko Tamše.

Tamše je še do letošnjega septembra zasedal mesto prvega trenerja pri RK Zagrebu, kjer ga je nasledil prav Veselin Vujović. V teh dneh se je veliko pisalo, da se bo obratna izmenjava na mest zgodila na mestu slovenskega selektorja, kjer naj bi Velenjčan zamenjal črnogorskega strokovnjaka. Pa bo temu res tako? Po poročanju Ekipe SN, Rokometna Zveza Slovenije Tamšeta sploh še ni kontaktirala. Se je torej javnost tokrat povsem zmotila in 41-letnik sploh ni na seznamu potencialnih kandidatov RZS-ja?

Kaj pa Ljubomir Vranješ?

Med kopico španskih kandidatov se je pojavil tudi švedski strateg srbskih korenin, Ljubomir Vranješ. Pri Ekipi SN so ga poklicali in ga soočili z vprašanjem o prevzemu mesta slovenskega selektorja. »Nič ne vem o tem, jaz nisem nič slišal, tako da so to samo govorice,« se je odzval Vranješ in potrdil, da ga RZS še ni kontaktirala. Kaj pa če bi se slednje zgodilo? »Slovenija ima zares dobro ekipo in priložnost za doseganje velikih stvari. V čast bi mi bilo voditi takšno moštvo, ampak ponavljam, to so samo govorice, in dokler bo tako, želim Sloveniji vso srečo,« je še dodal Vranješ.

Saga o iskanju novega slovenskega selektorja se tako nadaljuje. Glede na to, da se evropsko prvenstvo prične že 10. januarja prihodnje leto, bo potrebno čimprej najti ustrezno rešitev.

FOTO: GREGA KATIČ / RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Komentarji