Izenačenje z Arabci sramota ali sreča?

Na svetovnem prvenstvu za fante do enaindvajsetega leta starosti se je v Nemčiji in Grčiji začel drugi tekmovalni dan. Moštvo Saše Prapotnika se je tokrat pomerilo z Bahrajnom in se v zadnjih sekundah rešilo popolne katastrofe. 


Po visokoletečem štartu naših v Atenah, so se zadeve danes popolnoma obrnile. Zmaga z 48 doseženimi zadetki proti Grenlandiji je nakazala visoke ambicije slovenskih rokometašev na tem prvenstvu, a je že naslednja tekma s seboj prinesla mrzel tuš.

Medla obramba in nezbranost pri zaključevanju napada sta naše potisnila ob bok, ali pa celo za hrbet izbrane vrste Bahrajna. Tekma se je po večini skozi oba polčasa pomikala gol za gol. V peti minuti so Arabci povedli za zadetek, naši so sicer uspešno držali priključek, a za preobrat je zmanjkalo nekaj več. Prvi polčas se je zaključil z zadetkoma Ćirovića in Miklavca, ki sta izenačila rezultat na 12-12. 

Drugi polčas ni prinesel vidnih izboljšanj za našo ekipo. Nadaljevala se je zgodba iz prvega dela, reprezentanti Perzijskega zaliva so uspeli držati vodstvo enega, dveh, v 52. minuti celo treh zadetkov, Slovenci pa niso uspeli povsem priključiti. Do zadnje minute. Reprezentanca Bahrajna je v samem zaključku napravila nekaj tehničnih napak, zgrešila sedemmetrovko in tako tlakovala našim pot do zlata vredne točke. Prvo ime srečanja je bil vsekakor nasprotni vratar Isa Hesham (brani tudi za člansko reprezentanco), ki je zaustavil kar 16 slovenskih poskusov. 

Slovenija – Bahrajn (12-12) 29-29

Slovenija: Denis Škrinjar 1, Tarik Mlivić 7, Tarik Velić 1, Mitja Janc 7, Jure Lukman, Nik Ćirović 4, Jaka Soršak, Aljaž Levstek, Juš Rot 4, Vid Kačičnik, Anej Majcen, Leon Gregorič 3, Ožbej Šilc, Vid Miklavec 2; Luka Zupančič 1/6, Žan Rauh 10/34

Bahrajn je v prvem krogu izgubil s Švedsko 35-17, kar pomeni, da so naša vrata v nadaljevanje na široko odprta. A v nadaljevanju, ko ostajajo boljše in boljše ekipe, s takšno igro ne bo kruha. 

 

FOTO: ŠPORT TV1

Komentarji