Izenačeno tekmo med Dobovo in Škofjo Loko odločil atraktivni zadetek!

Urbanscape Loka je v izdihljajih tekme prišla do dveh točk v Dobovi, z atraktivnim golom je za zmago poskrbel Andrej Dolenc (30:31).


Škofjeločani so na gostovanju v Posavju prekinili svojo serijo porazov v dramatičnem slogu, z zadetkom v izdihljajih obračuna je obrambo Dobove presenetil Andrej Dolenc. Gostitelji so večkrat vodili proti Gorenjcem in do zadnjega upali vsaj na točko, ki pa jo bodo morali iskati v naslednjem krogu proti SVIŠ Ivančni Gorici.

Dobovčani in Škofjeločani so prikazali zelo izenačeno predstavo, v kateri so na koncu daljšo potegnili gosti. Izbranci Gregorja Cvijiča so do zmage prišli z golom v zadnji minuti. Zdaj so s štirimi zmagami v sezoni na devetem mestu, Dobova pa ostaja 12. po enajstem porazu.

Gostitelji so tekmo silovito odprli in povedli s 1:5. Prednost so držali do 21. minute, ko so po nizu treh zadetkov izid gostje poravnali na 10:10. Po 11:11 so Škofjeločani zadeli še štirikrat zapovrstjo, dvakrat v tem nizu Mark Batagelj, in sami pobegnili na 11:15. Na glavni odmor so nesli dva zadetka prednosti.

Domačini so po znova dobrem začetku v drugem polčasu tekmo spet postavili v rezultatsko izhodišče ter z zadetkom Ignjata Nešića spet tudi povedli (17:16). Sledila je enakovredna igra, v kateri se ne eni ne drugi ekipi ni uspelo oddaljiti za več kot dva zadetka.

To se je nadaljevalo vse do zadnje minute. V predzadnji je Andrej Dolenc goste popeljal v vodstvo s 29:30, domači trener Damjan Radanovič je zatem vzel minuto odmora, njegova ekipa pa je imela še igralca več do konca tekme po izključitvi Aleksandra Atanasova.

Tilen Grobelnik je to izkoristil za izenačenje, vendar je nekaj sekund pozneje domače v črno zavil Dolenc. Prav ta je bil s sedmimi goli tudi najboljši strelec škofjeloške zasedbe, medtem ko je pri Dobovi izstopal Nešić z enajstimi goli.

Dobova bo v 16. krogu gostovala pri Svišu Ivančni Gorici, Urbanscape Loka pa bo gostil Trimo Trebnje.

 

RK DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA 30:31 (13:15)

Nešić 11 (1), Šukić 5 (1); Dolenc 7 (1), Jesenko 6 (3)

 

FOTO:  RD Urbanscape Loka

 

 

 

Komentarji