Izjemna novica za slovenski rokomet!

Na posodobljenih jakostnih lestvicah, ki ju je objavila Evropska rokometna zveza, sta slovenski ligi pridobili eno mesto.


Na lestviciah, ki določata neposredne potnike v evropska tekmovanja sta obe slovenski ligi napredovali za eno mesto, Liga NLB je sedaj na 11. mestu, 1. ženska rokometna liga pa je deseta. Uvrstitvi sicer še ne prinašata neposrednega mesta v Ligi prvakov, so pa slovenski klubi vsako leto bližje.

Pri moških se je Slovenija vse do sezone 2017/2018 nahajala med 4. in 8. mestom, nato pa je začela padati po lestvici in pred sezono 2020/2021 je zasedala šele 14. mesto. Lani je nato pridobila 2 mesti, letos pa še dodatno eno. Na RZS se nadejajo še dodatnega vzpenjanja po lestvici, saj je bila sezona 2020/2021 evropsko zelo uspešna. RK Celje Pivovarna Laško je nastopal v Ligi prvakov, Trimu Trebnje je uspel preboj v skupinski del Evropske lige, RK Gorenje Velenje pa je prišlo do polfinala Pokala EHF.

Na osveženi lestvici je Slovenija prehitela Belorusijo, pred njo pa sta Hrvaška in Romunija. Prav Romunija je zadnja država, ki ima zagotovljeno neposrednjo uvrstitev. Slovenija ima z 11. mestom zagotovljeni po dve mesti v Evropski ligi in Pokalu EHF.

1. ženska rokometna liga je napredovala na 10. mesto, prehitela je Švedsko. Tudi v ženski konkurenci ima Slovenija tako 4 predstavnike, dva v Evropski ligi in dva v Pokalu EHF.

V Ligi prvakov imajo v moški konkurenci neposredno mesto zagotovljene Nemčija, Španija, Francija, Madžarska, Danska, Severna Makedonija, Poljska, Portugalska in Romunija, v ženski pa Madžarska, Francija, Rusija, Danska, Norveška, Romunija, Črna gora, Hrvaška in Nemčija.

Komentarji