Izjemne tekme v četrtfinalu nemškega Pokala ter odlična predstava slovenskega legionarja!

Ekipe najmočnejše lige na svetu, nemške Bundeslige, so pretekli vikend odigrale četrtfinale nemškega pokala. Kakovostne tekme, na katerih ni manjkalo slovenskih legionarjev, so ponudile veliko drame in izživetih emocij. V polfinalu DHP Cupa bodo ponovno zaigrale ene najmočnejših svetovnih ekip. 


Gummerscbach : Lemgo 

Gummersbach je trenutno na 9. mestu v Bundesligi in ima štiri točke več kot njihov pokalni nasprotnik Lemgo. A razvrstitev na lestvici ni dovolj za vkorakanje v polfinale. Igralci Lemga so vodili skozi celotno srečanje, Kodrinov Gummersbach pa je resneje zagrozil le v 40. minuti, ko so gostujočo prednost zmanjšali na minimalni zaostanek. Tilen Kodrin je za Gummersbach prispeval en zadetek, Urh Katelic pa se je pri Lemgu podpisal pod dve obrambi. Tekma se je zaključila z rezultatom 30:33 (14:18).

 

TSV Hannover Burgdorf – Rhein Neckar Löwen

V drugem četrtfinalnem paru sta zaigrala sedmouvrščeni Burgdorf in tretjeuvrščeni Löwen. Levi so celotno srečanje dobro nadzorovali in niso prepustili vodstva nasprotnikom. V 57. minuti je rezultat kazal zanimivih +2 za Löwen, a se je tekma na hitro prelomila, ko so štirikrat zaporedoma bili uspešni rumeni, domačini pa zadnje tri minute niso uspeli zadeti.  Najuspešnejši igralec je bil Uwe Gensheimer, ki je dosegel 10 zadetkov. Končni rezultat je kazal 25:31 (10:14).

 

SG Flensburg Handewitt – HSG Wetzlar

Nepričakovan potek igre, ki je sicer ponudil pričakovanega zmagovalca. Domačini, ki trenutno zasedajo 5. mesto v Bundesligi, po vsej verjetnosti niso pričakovali tako silovitega upora proti šestnajstemu Wetzlarju. V prvem polčasu sta si ekipi večkrat izmenjali vodstvo. V 22. minuti je za Wetzlar zadel Domen Novak, sledila pa je strelska suša pri gostih, 6 zaporednih zadetkov Flensburga in konec prvega polčasa, ki so ga s +3 dobili favorizirani domačini. Začetek drugega dela so bolje otvorili varovanci Hrvoje Horvata (selektorja hrvaške reprezentance na SP 2023),  ki so z delnim izidom 2:5 zopet prišli do izenačenja. Sledil je nalet Flensburga, ki ga je Wetzlar znova izničil. Redni del se je končal z izenačenjem 25:25. V 10 minutah podaljška so domačini uspeli zadeti štirikrat, gostje trikrat in tako se je tekma končala z rezultatom 29:28 v korist domače, favorizirane ekipe. Na tekmi je odlično formo prikazal Domen Novak, ki je zadel 5 zadetkov iz 7 poskusov, dodal še 2 asistenci, na koncu pa moral žal praznih rok zapustiti Flens Areno. Nekdanji član Gorenja Benjamin Burić je pri Flensburgu zbral 12 obramb.

 

THW Kiel – SC Magdeburg

Še ena izjemna tekma, ki sta jo pričarali dve izjemni ekipi. Drugouvrščeni Kiel in četrtouvrščeni Magdeburg (ki ima sicer dve odigrani tekmi manj) sta se na edini nedeljski tekmi spopadla za še zadnjo polfinalno vstopnico. Prvi polčas je suvereno pripadel gostujoči ekipi, ki jo že od leta 2015 vodi 41-letni Bennet Wiegert. Do 15. minute je Magdeburgu uspelo narediti +4 razlike, ki so jo uspešno zadržali do konca prvega dela. Gostje so v začetku 52. minute vodili z rezultatom 23:29, sledil pa je šok. 6 zaporednih zadetkov varovancev Filipa Jiche in izenačenje po koncu rednega dela na 29:29. V podaljšku je uspel Bennet Wiegert očitno znova vliti svojim varovancem nove energije, saj niso prepustili prednosti domačinom. Tekma se je nadaljevala v stilu gol za gol, ki so jo na koncu dobili igralci Magdeburga 34:35, ki so iz Barclaycard Arene odpotovali nasmejani in s karto za polfinale nemškega Pokala. Miha Zarabec in Marko Bezjak se tokrat nista vpisala med strelce svoje ekipe. 

 

 

Komentarji