Izjemni dosežki Slovenk na turnirju v Srbiji

Minuli teden je v srbskem mestu Lazarevac potekal rokometni turnir katerega so se udeležile tudi rokometašice Vrhnike in Kozine. Slovenke so imele svoje predstavnice v mini rokometu, letniku 2010 in 2008 ter pri članskih ekipah. Skupno sta slovenski ekipi nabrali kar 6 medalj!


V mini rokometu so igralke Vrhnike osvojile zlato kolajno! Pomerile so se proti ekipam ŠR Kamidzorac, RK Umčari, Metalac Valjevo in RK Kosmaj

1. Vrhnika
2. Rk Metalac Valjevo
3. Rk Kosmaj
 
Pri letniku 2008 in 2010 sta nastopili obe slovenski ekipi. Pri generaciji 2010 sta se na najvišji mesti povzpeli ravno naši dve ekipi. Igralke Jadrana so si okrog vratu nadele srebrne medalje, Vrhničanke pa zlate!
1. Vrhnika
2. Kozina
3. Rk Metalac Valjevo
 
Oba slovenska predstavnika sta osvojila medalje tudi pri dekletih letnika 2008. Ekipa ŠDRŠ Vrhnika je osvojila bron, ekipa iz Kozine pa srebro.
1.Rk Metalac Kraljevo
2. Kozina
3. Vrhnika
 
V članski kategoriji so igralke Jadrana nastopile s kadetsko ekipo, ki je zaključila na 4. mestu, pridobila pa odlične izkušnje z igranjem proti starejšim in močnejšim nasprotnicam. Članice Vrhnike (od tega so štiri še pri mladinkah) so pokorile vso konkurenco. V finalu so z rezultatom 31:26 bile boljše od Rk Metalac Kraljevo.
1. Vrhnika
2. Rk Metalac Kraljevo
3. Rk Metalac Valjevo
 
Oba slovenska kluba sta se turnirja Zarka cup, ki je letos potekal že v svoji 10. izvedbi, udeležila že večkrat v času pred epidemijo Covida in se ga bosta udeleževala tudi v prihodnje. Verjamemo namreč, da bodo zlata vredne izkušnje na mednarodnem tekmovanju dekleta prenesla tudi na tekme slovenske lige. 
 
Čestitke vsem igralkam in trenerjem za vrhunske rezultate!
 
 
FOTO: ŠDRŠ Vrhnika
 
 
 
Komentarji